Uz nra.lv
 

5 neparasti veidi, kā ēdienkartē iekļaut riekstus

Virtuvē 14.marts 2021
 
pexels.com
Mēs visi zinām, ka rieksti ir veselīgi un tos vērts biežāk iekļaut ikdienas ēdienkartē. Taču ne visiem kārojas tos grauzt tāpat vien, un ja citu ideju to izmantojumam arī nenāk prātā, rieksti tā arī paliek kā veselīgs produkts veikala plauktā. "Zelta Rieksts" nāk talkā ar idejām, kā ikdienā biežāk iekļaut uzturā tik vērtīgos produktus.

pexels.com

Kraukšķīga piedeva

Viens no veidiem, kā vērtīgi izmantot riekstus ikdienas maltītēs - pievienojot tos salātiem, pamatēdieniem. Ja priekšroku dod salātiem, tad riekstus vai sēklas iepriekš apgrauzdē uz karstas pannas bez taukvielām. Tie kļūs aromātiskāki, kraukšķīgāki un arī garša būs izteiksmīgāka - pamēģini!

pexels.com

Riekstu smēriņi

Ja esi liels kārumnieks un labprāt grauzdētu maizīti vai brokastu putru baudi ar riekstu krēmu, pamēģini to pagatavot pats! Mandeļu krēms būs izcils! Arī lazdu riekstus samaļot ar kakao, iegūsi pašgatavotu šokolādes krēmu, kas būs tik gards, ka varēs ēst karotēm vien. Riekstu sviestiem nav ierobežojumu, tos vari gatavot no dažādu veidu riekstiem vai viena, pievieno saldinātāju vai iztikt bez tā, brīva vaļa! Galvenais priekšnoteikums - riekstus vispirms apgrauzdē un atdzesē, tad tie būs aromātiskāki un garšā pateicīgāki.

pexels.com

Riekstu pieni

Augu pieni šobrīd ir ļoti aktuāla tendence, tāpēc ir vērts to pagatavot arī pašam savā virtuvē. Protams, tas prasīs lielu riekstu patēriņu, toties zināsi, kas ir produkta sastāvā un varēsi to pagatavot tieši pa prātam savām garšu kārpiņām.

pexels.com

Labie našķi

Ja mēs, pieaugušie, vēl kaut kā spējam ar sevi vienoties par vērtīgo produktu biežāku iekļaušanu ēdienkartē, tad ar jaunāko paaudzi ir grūtāk. Tāpēc bieži jāizdomā, kā kaut ko vērtīgu pagatavot bērniem pa prātam, un te var izmantot gudro taktiku ar dažādām veselīgajām končām. Smalki sagriez vai blenderī sasmalcini dažādus riekstus un žāvētus augļus, piemēram, aprikozes, plūmes, lazdu riekstus un valriekstus, savel no masas nelielas bumbiņas un pēc tam apviļā izkausētā tumšajā šokolādē. Ticiet, šādus našķus bērni novērtēs vairāk par sauju riekstu!

Tāpat no riekstiem, sēklām un žāvētiem augļiem vari gatavot batoniņus, granolas, musli, cepumus un citus kārumus.

pexels.com

Konditorejas vērtība

Kraukšķīgas pekanriekstu maizītes, kokosriekstu cepumi, mandeļu kūka vai braunijs ar valriekstiem - tik daudz variāciju, kā riekstus iekļaut dažādu kārumu pagatavošanā. Nebaidies arī eksperimentēt, bieži vien tieši tā rodas vislabākās idejas!

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 
Dzēsts

Kur pagatavošanas receptes?

23.maijs 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija