Atpakaļ uz nra.lv

Horens Stalbe: Kā cilvēks, kurš nevēlas vakcinēties, esmu ieinteresēts, lai citi vakcinējas

tautaruna.lv 4.jūnijs 2021, 18:05
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Mūziķis Horens Stalbe, viesojoties kanāla Rīga TV24 raidījumā "Preses klubs", runājot par atvieglojumiem vakcinētajiem pret Covid-19, uzsver, ka katram cilvēkam ir jābūt iespējai izvēlēties vai viņš vēlas vakcinēties.

"Nevajag iespringt par to. Nevajag dalīt cilvēkus "baltajos" un "melnajo"," runājot par atvieglojumiem tiem, kuri ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, saka Stalbe.

Horens uzsver, ka nav pret vakcinām: "Es kā cilvēks, kas nevēlas vakcinēties, esmu ieinteresēts, lai pēc iespējas vairāk tiktu vakcinēti. Un man nebūtu šī te vakcīna nepieciešama. Ja visi būs vakcinējušies un visi man apkārt būs veseli, sabiedrība būs vesela, kolosāli, es esmu tikai par to, lai visi, kuri vēlas vakcinēties, pēc iespējas ātrākā laikā saņem šo vakcīnu," pauž Stalbe.

Viņš piemetina, ka viņa pozīcija ir nogaidoša, jo mūziķis vēloties "paskatīties, kas notiks pēc pāris gadiem".

Jau iepriekš Stalbe publiski norādījis, ka ir pret vakcināciju un pats poti pret Covid-19 netaisīšot.

"Nē, es esmu pret vakcinēšanu pilnīgi noteikti," uz jautājumu, vai vakcinēsies pret Covid-19, atbild Stalbe, bet uzsver, ka viņa nostāja nav nekādā veidā saistīta ar demonstrācijām, bet gan ir multimākslinieka pārliecība.

Kā ziņots, Ministru kabinets nolēma, ka, no 15. jūnija nelietojot mutes un deguna aizsegus un neievērojot distancēšanās prasības, darba vietā vai vienā telpā varēs tikties ne vairāk kā 20 cilvēki, kuri ir vakcinēti vai ir pārslimojuši Covid-19. Arī nodarbības, tostarp sporta nodarbības, svaigā gaisā varēs rīkot līdz 20 personām vienā grupā.

Vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušās personas varēs brīvāk pulcēties slēgtā un kontrolētā vidē, piemēram, darba kolektīvi darba telpās un sanāksmēs, amatiermākslas kolektīvi un sporta komandas.

Tāpat valdības lēmumi paredz, ka turpmāk tirdzniecības centros varēs darboties veikali ar atsevišķu ārēju ieeju un masu informācijas līdzekļu raidījumu vadītāji un dalībnieki raidījuma laikā varēs nelietot mutes un degunu aizsegus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas