Atpakaļ uz nra.lv

Jānis Paukštello "salecies" ar teātra kritiķi Silviju Radzobi

tautaruna.lv 26.marts 2019, 12:34
 
F64 Photo Agency
Latvijas Universitātes akadēmiskais apgāds laidis klajā 22 autoru kopdarbu "100 izcili Latvijas aktieri", kurā atainots skatuves mākslinieku personību un daiļrades portretējums. Grāmatas idejas autore, zinātniskā redaktore, teātra kritiķe Silvija Radzobe tajā vēlējusies iekļaut arī izbijušo Dailes teātra aktieri Jāni Paukštello, kurš rupji izteicies, tādēļ 100 izcilo aktieru starpā nemaz neparādījies.
Vakar Radzobe viesojās raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu", kurā klāstīja, kādēļ radusies šāda situācija. Teātra kritiķe atzina, ka Paukštello ticis iekļauts sākotnējā portretu izlasē, taču pēcāk atteicies sadarboties ar grāmatas autoriem un "pasūtījis dirst". "Viņš teica - ejiet dirst ar savu rakstu, un mēs aizgājām," norāda Radzobe.

Grāmatā iekļaujamajiem aktieriem iepriekš portretraksti tika parādīti. Paukštello uzskatījis, ka izveidotais raksts par viņu bijis "šausmīgs" un viņš nebija ar to apmierināts. Teātra kritiķe uzsver, ka, viņasprāt, tas bijis korekts un solīds.

"Tas bija tik rupjš atteikums. Es kā projekta vadītāja autoram pilnībā ticu. Grāmatā ir otrs šīs autores portrets, kas ir pilnībā solīds. Tāpēc es pieņēmu lēmumu šo portretu nepublicēt," skaidro teātra kritiķe.

Bijušais Dailes teātra aktieris par šādu lēmumu nepārdzīvo, jo uzskata, ka savas radošās karjeras laikā sevi ir gana pierādījis. Viņa nopelni skatuves mākslā esot visiem zināmi un viņam piederoši. Savukārt Radzobi Paukštello nosaucis par "tirgus žagatu" un teicis, lai viņa "iet bekot". Teātra kritiķe atzīst, ka Paukštello portretrakstam vajadzējis būt grāmatā, jo tas ir bijis labi uzrakstīts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas