Atpakaļ uz nra.lv

Reiniks publicē īpašu sveicienu Freimanim, kurš šodien svinētu 42.dzimšanas dienu

tautaruna.lv 7.februāris 2019, 21:13
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Mūziķis Lauris Reiniks sociālajā tīklā instagram publicējis apsveikumu Mārtiņām Freimanim, kurš šodien svinētu savu 42.dzimšanas dienu.
"Šodien 7.februārī mēs Mārtiņam svinētu 42.dzimšanas dienu. Ar kājām uz galda, ar vai bez kapučiem, bet jebkurā gadījumā tā būtu ballīte draugiem pa pirmo. Kā tas bija vienmēr. Lai jautra svinēšana tur augšā, ar Valteru kādu duetu noteikti varēsiet uzraut," sociālajā tīklā instagram raksta Lauris.
View this post on Instagram

A post shared by Lauris Reiniks (@laurisreiniks) on

Pirms astoņiem gadiem, 27.janvārī pēc smagas elpceļu saslimšanas mira latviešu vokālists, komponists, aktieris un dzejnieks Mārtiņš Freimanis.

Mārtiņš Freimanis dzimis 1977.gada 7.februārī Liepājā. Bērnību pavada Aizputē, kur pabeidz vidusskolu. Vēlāk strādā par angļu valodas pasniedzēju Liepājas 1. vidusskolā, vēsta informācija Mārtiņa Freimaņa fonda mājas lapā.

Kopš 1996. gada Mārtiņš bija grupas "Tumsa" solists, līderis un galvenais dziesmu autors. Kopā ar grupu tika izdoti 6 albumi. Kad "Tumsa" Latvijas mūzikas tirgū jau bija nostabilizējusies, Freimanis sāka komponēt dziesmas un rakstīt tekstus arī citiem izpildītājiem. Starp tiem ir "Putnu balle", Lauris Reiniks, Yana Kay, Gunārs Kalniņš, "F.L.Y.", Kaža un daudzi, daudzi citi. Kā aktieris Freimanis uzmanību izpelnās titullomā Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais", kuras pirmizrāde notiek 1998. gadā.

2003.gadā Mārtiņš kopā ar Lauri Reiniku un Yana Kay izveido projektu "F.L.Y.", kas ar dziesmu "Hello From Mars" uzvar ēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē un pārstāv Latviju starptautiskā konkursa finālā, kas risinās Rīgā.

2004.gadā Mārtiņš radīja dziesmu "The War Is Not Over" , ko uzticēja dziedāt "Putnu balles" dalībniekiem Valteram un Kažam, kuri uzvarēja Latvijas atlasē un Eirovīzijas starptautiskajā konkursā iegūst augsto 5. vietu, gan autoram, gan izpildītājiem paverot plašāku auditoriju Baltijā un arī dažviet citur Eiropā. 2008. gadā šo dziesmu savā albumā iekļauj Eiropā un Āzijā pazīstamā dāņu grupa "Michael Learns To Rock". Kopš Latvija piedalās Eirovīzijas dziesmu konkursā, nacionālajā finālā ik gadu ir vismaz viena Mārtiņa sacerēta dziesma. Arī 2011.gadā - jau pēc viņa aiziešanas.

2004.gadā klajā nāca Mārtiņa Freimaņa dzejas krājums "Zālīte truša dvēselei", kurā līdzās dzejoļiem lasāmi arī grupas ,,Tumsa" dziesmu teksti.

Neilgi pēc Mārtiņa Freimaņa nāves nodibināts "Mārtiņa Freimaņa fonds", kura mērķis ir uzturēt dzīvu Mārtiņa piemiņu, turpinot viņa iesāktos darbus. Ideja par fonda izveidi radās Mārtiņa tuvākajiem draugiem, līdzgaitniekiem un skatuves kolēģiem. "Mārtiņa Freimaņa fonds" ir iespēja gan uzņēmējiem, gan privātpersonām kļūt par Mārtiņa domubiedriem, nesavtīgi ziedojot gan dzīves pabērniem, gan atbalstot jauno mūziķu pirmos soļus mūzikas pasaulē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas