Atpakaļ uz nra.lv

Dziesmu svētki tā iztukšojuši izpilddirektori, ka viņa devusies garā svētceļojumā

tautaruna.lv 5.oktobris 2018, 13:12
 
F64
XXVI vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča uzreiz pēc projekta devusies svētceļojumā.
''Tas ir ļoti skaisti - tā vienkārši iet!''

Žurnāla ''OK!'' publikācijā ''Uz ceļa visi esam vienādi'' atklājas, ka Juhņēviča uzreiz pēc Dziesmu svētkiem devās svētceļojumā pa Santjago de Kompostellu.

''Dziesmu un Deju svētku organizēšana ir līdz šim vislielākais, vissarežģītākais un visdaudzslāņainākais projekts manā dzīvē. Tas prasīja ļoti daudz spēka - gan garīga, gan fiziska,'' stāsta Juhņēviča. ''Parasti pēc lielu projektu noslēgšanas jūtos iztukšojusies un ļoti nogurusi, tāpēc zināju, ka arī šoreiz man būs nepieciešams laiks, ko veltīt sev, savām domām un enerģijas atjaunošanai.''

Rezultātā viņa pieņēmusi dodies svētceļojumā, kurš viņu intriģējis jau sen, tādejādi veicot ''simbolisku aktu'', kas noslēdzis gadu ilgušo darbu pie Dziesmu un deju svētkiem.

Svētceļojums neesot bijis viegls, jo brīžiem svelme bijusi par +47 grādi, ēnā - +43 grādi, kā arī bijušas dienas, kad nav bijis zināms, kur tiks nakšņots.

Vidēji noejot 30km dienā, viņa ceļu veikusi par divām dienām ātrāk, nekā sākotnēji plānots. ''Esmu veltījusi 11 savas dzīves dienas iešanai. Tas ir ļoti skaisti - tā vienkārši iet!''

Kā zināms, Santjago ceļš ir viens no populārākajiem svētceļojumu maršrutiem Eiropā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:06

Jaunākās diskusijas