Atpakaļ uz nra.lv

Baiba Sipeniece-Gavare no "Prāta vētras" norobežojas politikas dēļ

tautaruna.lv 22.augusts 2018, 12:15
 
f64
Televīzijas kanāla “Rīga TV24” raidījumā “Ziņu TOP 5” televīzijas seja Baiba Sipeniece-Gavare atzinusi, ka norobežojas no “Prāta Vētras”.

““Prāta vētra” manā sirdī ieņem īpašu vietu,” nenoliedz Sipeniece-Gavare, atminoties, kā “PicaTV” laikā iepazinusies ar mūziķiem un kā viņi lūguši televīzijas aprīkojumu, lai varētu uzfilmēt video klipu dziesmai “Lidmašīnas”.

Tomēr viņa atzīst, ka norobežojas no grupas, jo nespēj uztver mūziku atsevišķi no politikas un cilvēkiem, kas rada mūziku.

“Man ir svarīgi, ar kādu vēsti nāk cilvēki. Ja man ar viņiem nesakrīt vērtības, es norobežojos,” saka Sipeniece-Gavare, kuras ieskatā māksla un politika nav šķiramas lietas.

“Man tuvāka ir tā pozīcija, ko Alvis Hermanis un Guna Zariņa izdarīja. Kad Krievija okupēja Krimu, viņi paziņoja - mēs tiksimies pēc kara, mēs ar jums patlaban negribam neko kopēju,” saka televīzijas personība, bet piebilst, ka Laimai Vaikulei novēloto Krimas okupācijas nosodīšanu piedod, jo viņa savu karjeru uzbūvēja padomju laikā.

“Cita lieta ir ar “Prāta vētru” un citiem mūsu māksliniekiem. Ja viņi saka, ka nodala mūziku no politikas, tad es to nevaru izdarīt,” uzskata Sipeniece-Gavare.

Kā ziņots, mākslinieku pārstāve Aija Auškāpa iepriekš prognozēja, ka "Prāta vētras" koncerts Mežaparka Lielajā estrādē varētu būt apmeklētākais grupas vēsturē, jo uz to izpārdoti 60 000 biļešu.

Auškāpa piebilda, ka pēdējo gadu laikā aptuvenais grupas Rīgas koncertu apmeklētāju skaits svārstījies ap 45 000, kas arī esot vērtējams kā labs rezultāts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas