Atpakaļ uz nra.lv

Vējonis komentē savu "izgāšanos" Dziesmu svētkos

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 17.jūlijs 2018, 12:20
 
F64
Raimonda Vējoņa neveiklā runa Dziesmu svētkos sabiedrībā izsauca lielu rezonansi - par to publiski viedokļus pauda daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki. Taču ko saka pats prezidents?
Viena lieta ir strādāt ar runu, iztēloties, kā tas notiks Mežaparka lielajā estrādē, un pilnīgi cita - stāvēt daudzu desmitu tūkstošu svētku dalībnieku un apmeklētāju priekšā. Šīs izjūtas nav aprakstāmas. Tas bija ļoti emocionāli, apzinoties lielo atbildību, mani tīri cilvēciski pārņēma satraukums.

Izdevumam "Privātā Dzīve" prezidenta komunikācijas speciāliste skaidro, ka Deju svētkos lieluzveduma laikā bija tehniskas nepilnības pasākuma apskaņošanā. Runātājs pats savus vārdus esot dzirdējis ar vairāku sekunžu nobīdi.

Pats Vējonis vaino uztraukumu.

"Viena lieta ir strādāt ar runu, iztēloties, kā tas notiks Mežaparka lielajā estrādē, un pilnīgi cita - stāvēt daudzu desmitu tūkstošu svētku dalībnieku un apmeklētāju priekšā. Šīs izjūtas nav aprakstāmas. Tas bija ļoti emocionāli, apzinoties lielo atbildību, mani tīri cilvēciski pārņēma satraukums," pauda Vējonis.

Jāatgādina, ka iepriekš runas dēļ mūziķis un raidījuma vadītājs Andris Kivičs veltīja skarbus vārdus Vējonim.

"Ja valsts prezidents valsts lielākajā notikumā(un arī ārpus tā,regulāri) nevar izdarīt vienīgo, kas viņam ir jāvar izdarīt- iedvesmojoši, emocionāli, tekoši runāt, tad tas ir signāls visai tautai," pauda Kivičs.

Savukārt aktieris Gundars Āboliņš bija pretējās domās.

"'Es gribu ierosināt visiem, kas tik gudri un ''profesionāli'' kritizē mana prezidenta oratora dotības un kļūmes, pašiem reiz pamēģināt nostāties tik lielas auditorijas priekšā, tik atbildīgā un emocionālā situācijā, un aizgrābjoši uzrunāt desmitiem tūkstošus,'' sociālajā tīklā Facebook raksta Āboliņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:57

Jaunākās diskusijas