Atpakaļ uz nra.lv

Sirmais: Augsta līmeņa cilvēki, kas nes Latvijas vārdu pasaulē, man likuši justies neērti

tautaruna.lv 10.jūlijs 2018, 20:14
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
No 30.jūnija līdz 8.jūlijam Rīgā norisinājās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki. Vairākas dienas pirms skaistajiem koncertiem dejotāji un dziedātāji cītīgi mēģināja Daugavas stadionā un Mežaparka lielajā estrādē. Vienā no koristu mēģinājumiem atklāti par savām sajūtām koristiem viedokli pauda diriģents Māris Sirmais.

Varāki sociālo tīklu lietotāji publicējuši video, kurā dzirdams, ko diriģents Māris Sirmais koristiem teicis brīdī, kad Mežaparka lielajā estrādē mēģināta leģendārā dziesma "Lauztās priedes".

"Ļoti augsta līmeņa sabiedrības cilvēki, kas nes Latvijas vārdu pasaulē, ir likuši man justies personīgi ļoti neērti, un man ir bijis kauns," atklāti norādījis diriģents.

"Man ir ļoti bieži bijusi tāda sajūta- no ko tu tur muldi. Un es gribēju, runājot no mākslas viedokļa, lai šī dziesma appliecina mūsu patiešām īsto gribasspēku," turpina kordiriģents.

Jau vēstīts, ka Dziesmu un deju svētkus nedēļas garumā klātienē apmeklēja aptuveni 500 000 skatītāju. Tāpat svētkos šogad reģistrēts rekordliels dalībnieku skaits - 43 219 dalībnieki, tostarp 2411 ārvalstu latvieši un vairāk nekā 1350 brīvprātīgie darbinieki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas