Atpakaļ uz nra.lv

Vai mums joprojām jābaidās no Covid-19?

Viktorija Gabrjuna 17.augusts 2020, 12:00
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Ir pagājis jau krietns laiciņš kopš mūsu pirmās pazīšanās ar jauno koronvīrusu. Esam izgājuši cauri neziņas posmam - kas tas ir un ko tagad darīt, pārvarējuši bailes par nezināmo, iemācījušies sadzīvot ar dezinfekcijas līdzekļiem un distancēšanos citam no cita un pārcietuši stingro ierobežojumu posmu. Vispār tagad elpojam brīvāk, ja tā var teikt. Vai tas nozīmē, ka no vīrusa vairs nav jābaidās? Holivudas slavenību pieredze gan liecina par pretējo.

Cilvēku attieksme pret Covid-19 joprojām ir dažāda. Kāds jau sen ir izmetis sejas aizsargmasku miskastē un saka, ka tas viss ir uzpūsts burbulis, jo, piemēram, nezina nevienu, kas būtu inficējies.

Kāds joprojām ievēro ierobežojumus un aizsardzības pasākumus ar domu, ka dzīve turpinās, bet modrību zaudēt nevar, jo vīruss ir tepat, blakus.

Lai gan uz citu valstu fona situācija Latvijā tiešām ir mierīga, notikumi citās valstīs rāda, ka Covid-19 nekur nav pazudis un joprojām ir "liela sāpe pasaulei", kas nežēlo nevienu - ne jaunu, ne vecu, ne "parasto" cilvēku, ne Holivudas zvaigzni.

Pirms kāda laika vēstījām, ka amerikāņu dziedātāja Pinka, kura atveseļojusies no Covid-19, atklājusi detaļas par slimošanas laiku. Viņa pastāstījusi, ka nav spējusi elpot, tāpec izmantojusi ierīci, kas ļauj medikamentus pārstrādāt "miglā", lai varētu tos ieelpot. Mūziķe neslēpj, ka nav spējusi "funkcionēt" bez inhalatora un tas 40 gadus veco Pinku pamatīgi pārbiedējis.

Tāpat vēstījām, ka koronavīrusa deļ aktieris Mels Gibsons nonāca slimnīcā. Toreiz viņš nedēļu pavadīja slimnīcā, kur aktieris ārstēts ar remdesivīru.

Savukārt ar šokējošiem video kadriem nesen dalījās slavenā aktrise Alisa Milano (seriāla "Amulets" zvaigzne), kas parādīja, kādas negatīvas sekas viņas izskatā atstāj saslimšana ar Covid-19. Vietnē Instagram viņa bija publicējusi video, kurā parāda, kā, ķemmējot matus, daļa no tiem izkrīt.

"Lūdzu, uztveriet to nopietni," viņa piebilda.

Varētu piekrist aktrises vārdiem. Lai gan elpojam brīvāk nekā pavasarī, joprojām uzskatu, ka nevajadzētu faktu par vīrusa esamību arī klaji ignorēt. Domāju to saistībā ar personīgās higiēnas un piesardzības pasākumu ievērošanu. Tas, ka turpināsim biežāk nekā agrāk mazgāt rokas, izmantot dezinfekcijas līdzekļus, sabiedriskās vietās saglabāt vismaz nelielu distanci citam no cita - ir labi, jo Covid-19 jau nav vienīgā lipīgā kaite, kuru, pašiem nezinot, varam saķert no citiem, vai ne?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas