Atpakaļ uz nra.lv

Aculiecinieks atklāj detaļas - Torņakalnā autovadītājs notriec bērnu un aizlaižas

tautaruna.lv 21.aprīlis 2021, 13:45
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Ar cietsirdīgu rīcību pirmdien, 19. aprīlī, izcēlās kāds šoferis Torņakalnā, kurš nepamanīja pāri gājēju pārejai skrienošus bērnus un vienu no viņiem notrieca, bet palīdzības sniegšanas vietā piespieda gāzes pedāli un aizbēga, vēsta “Degpunktā”.
Kristīne jau otro dienu sēž pie sava dēla Rodrigo slimības gultas. Divpadsmit gadus veco puiku, kam ir emocionālās attīstības traucējumi, 19. aprīlī, ap plkst. 14.00 dienā uz gājēju pārejas notrieca automašīna. Zēna ārstēšanai bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās.

Cietušā bērna māte Kristīne

“Tur bija ātrā palīdzība, tur bija policija, sastrēgumi. Mans bērns vienkārši tur gulēja. Tur bija asins peļķes, jo viņam ir kāju lūzums divās vietās. Vaļējs turklāt. Viņam naktī taisīja operāciju. Līdz tai operācijai viņš vienkārši slimnīcā ik pēc pusstundas viņam deva stipras zāles, kuras reāli viņam vispār nepalīdzēja. Šodien gājām uz rentgenu. Kāja ir ļoti labi sataisīta. Tagad tikai atliek darbs no viņa puses mācīties staigāt un ātrāk mēģināt tikt uz pekām,” stāsta zēna mamma.

Par spīti bērnu histērijai, vadītājs aizbrauca, atpakaļ neskatoties.

“Es pieļauju domu, ka dzīvē visādi cilvēkiem var gadīties. Nu notrieci bērnu, bet palīdzi tam bērnam piecelties, izsauc ātro palīdzību. Nevis aizlaidies no notikuma vietas,” saka sieviete.

Policija uzsākusi kriminālprocesu un meklē aculieciniekus. Andris ir viens no viņiem. Vīrietis telefonsarunā atklāj, ka māsa un brālis šķērsoja pāreju brīdī, kad luksoforam dega sarkanā gaisma.

“Satiksme bija apstājusies. Labā josla stāvēja, vidējā josla arī stāvēja. Kreisā josla, kas nogriežas uz Jelgavu, bija kustībā. Tajā brīdī bērni nepārliecinājās, neredzēja, ka deg sarkanā uz gājēju pārejas, devās pāri. Tajā brīdī, kreisajā joslā brauca mašīna, kas neredzēja bērnus un diemžēl aizķēra puisīti. Mašīna bija tumšas krāsas, iespējams, varētu būt “Volkswagen”. Es tālumā redzēju to mašīnu, bet es nevarēju iedomāties, ka tā varētu pamest notikuma vietu. Turēju puisi rokās, turēju viņam galvu. Viņš ik pa laikam no tām sāpēm zaudēja samaņu,” stāsta aculiecinieks Andris.

Kristīne ir pateicīga, ka Andris nevis aizbrauca tālāk savās darīšanās, bet palīdzēja viņas bērniem brīdī, kad katra sekunde ir nozīmīga.
Šoferis joprojām tiek meklēts, un likuma sargiem nepieciešama palīdzība viņa identificēšanā. Uzsākts kriminālprocess, kas paredz sodīt autovadītāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas