Atpakaļ uz nra.lv

PVO eksperti atklāj, kad varētu beigties pandēmija

tautaruna.lv 25.februāris 2021, 13:09
 
Reuters/Scanpix/LETA
Covid-19 pandēmija beigsies 2022. gada sākumā, paziņoja Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālajā birojā. Sliktākais scenārijs jau ir aiz muguras, sacīja biroja vadītājs Hanss Klūge. Viņš arī uzsvēra, ka koronavīruss turpinās izplatīties, taču visi ierobežojumi, kādi ir patlaban, nebūs vajadzīgi, vēsta dāņu TV kanāls DR.
“Sliktākais scenārijs ir aiz muguras. Mēs zinām par vīrusu vairāk salīdzinājumā ar 2020. gadu, kad koronavīruss tikko sāka izplatīties,” viņš teica.

Pēc ekpsperta teiktā, pandēmija "izbalēs" pēc gada, bet vīruss turpinās izplatīties. Tomēr vajadzība pēc visiem ierobežojumiem izzudīs. Neskatoties uz to, kā uzsvēra amatpersona, joprojām nav iespējams droši runāt par nākotni - mēs runājam par iespējamo notikumu attīstību.

Klūge komentēja arī koronavīrusa mutāciju problēmu. Pēc viņa teiktā, tas ir normāls process - Sars-CoV-2 mēģina pielāgoties cilvēkiem. Viņš uzsver, ka PVO pārrauga Covid-19 vakcīnu efektivitāti straujo vīrusa izmaiņu dēļ - zāles var pielāgot arī jaunajiem paveidiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:37

Jaunākās diskusijas