Atpakaļ uz nra.lv

Internetā izplata Kariņa foto veikalā bez sejas maskas; viņš komentē

Viktorija Gabrjuna 1.decembris 2020, 10:15
 
Vladislavs Proškins/F64
Soctīklos izplatījušās fotogrāfijas, kurās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš redzams veikalā bez sejas maskas. Kariņam nācās izskaidrot notikušo.

Fotogrāfijās Kariņš redzams, iepērkoties veikalā bez sejas maskas, savukārt viņam blakus esošā sieviete bija uzvilkusi sejas masku. Šis fakts raisīja neizpratni sabiedrībā, un soctīklu lielotātji aktīvi diskutēja par to, kā cilvēks, kas teju vai katru dienu uzsver, cik svarīgi nēsāt sejas maskas, pats šo noteikumu neievēro.

Pirmdienas vakarā Kariņš sociālajā vietnē Facebook sniedza skaidrojumu par situāciju. Viņš raksta, ka šī fotogrāfija tapusi jūlijā, kad sejas maskas Latvijā vēl nebija obligātas.

"Paldies visiem, kas uzmanīgi seko līdzi noteikumiem par sejas masku valkāšanu. Kā visi atceramies- jūlija mēnesī, kad uzņemti sociālajos tīklos izplatītie foto no veikala apmeklējuma, ņemot vērā #COVID19 izplatības rādītājus, masku valkāšana nebija nepieciešama un līdz ar to nebija noteikta kā obligāta prasība. Pašreizējā situācijā aicinu visus nēsāt sejas maskas ārpus mājas!" skaidroja Kariņš.

Tikmēr komentāros Facebook lietotāji, kā liekas, īsti nenoticēja viņa skaidrojumam, jautājot, kāpēc tad sievietei fotohgrāfijā bija sejas maska, turklāt vērīgākie pamanījuši, ka Kariņa apģērbs esot jūlija mēnesim neatbilstošs.

"Ļoti nesmuki Kariņa kungs! Cieņu pret sevi jūs zaudējiet ar katru dienu ar vien vairāk! Diez kā ir, dzīvot valstī kuras lielākā daļa iedzīvotāju jūs neieredz un tas tik ātri neaizmirsīsies, bet gan plātīsies plašumā! Nauda to neatsvērs, diemžēl! Lai Jums veicās, jo šādi turpinot veiksme būs vienīgā, kas jūs spēs glābt!" teikts kādā komentārā.

Jāatgādina, ka no 24. oktobra spēkā stājās virkne jaunu ierobežojumu, tostarp, paplašināta sejas masku lietošana sabiedriskās vietās, paredzot, ka tās lieto ne tikai vietās, kur netiek ierobežots cilvēku skaits, bet visās sabiedriskās vietās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:54

Jaunākās diskusijas