Atpakaļ uz nra.lv

Soctīklus "sašūpo" publisks aicinājums Halovīna svētkos

tautaruna.lv 31.oktobris 2019, 10:47
 
pixabay
Šovakar tiek atzīmēts "Halovīns" jeb Visu Svēto priekšvakars. Kamēr Latvijā šie svētki izpelnās gan atbalstu, gan arī kritiku, jo esot "sveši svētki", īpaši bērnu vidū arvien populārāka kļūst amerikāņu tradīcija pārģērbties par dāžādiem mošķiem un doties uz kaimiņu mājām diedelēt saldumus. Kāda sieviete soctīklos izteikusi publisku aicinājumu ievērot pieklājību šo svētku laikā gan tiem, kas tos atzīmē, gan tiem, kuri no tiem izvairās.
"Tā kā feisītī sākas antihelovīnu aģitācijas, tad īstais laiks atgādināt mums pašiem un bērniem, ka saldumus dodamies diedelēt tikai uz izrotātām mājām/dzīvokļiem vai iepriekš saskaņojot ar saimnieku. Katram ir tiesības izvēlēties svinamos un nesvinamos svētkus. Ja kāds vēlas klusiņām sēdēt vakarā mājās netraucēts, viņš drīkst to darīt. Ja kāds vēlas mazos un ne tik mazos mošķus satikt, arī viņam ir tādas tiesības. Kā zīme, ka vēlas šos svētkus svinēt, ir kaut vienkāršs, bet svētku tēmai atbilstošs rotājums.
Dosimies tur, kur mūs gaida!" teikts ierakstā.
Viņa arī norāda, ka šie svētki nav iemesls vandālismam: "Tāpat atgādinām saviem lielākajiem berniem, ka izjokošana nenozīmē sveša īpašuma bojāšanu. Svinēsim svētkus atbildīgi un prātīgi, lai neradītu vēl vairāk negāciju un nepatīkamu emociju!"

Ekrānuzņēmums no Facebook

Tikmēr komentāru sadaļā sievietes ieraksts izpelnījies gan atzinīgus vārdus, gan arī kritiku.

"Mācīt bērniem vazāties pa citu privātīpašumiem vispār ir muļķīgi, nemaz nerunājot par šo "svētku" būtību un izcelsmi. Arī daudzdzīvokļu mājas ir dzīvokļu īpašnieku kopīpašums. Koda atslēga skaidri parāda, ka svešinieki tur nav vēlami. Atsevišķa tēma ir piedrazotās kāpņutelpas pēc tādām vizītēm. Reizēm labsirdīgas tantiņas arī iedod tos saldumus, bet otrā dienā vāc nomestos papīriņus un citu drazu...," raksta kāda komentētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas