Atpakaļ uz nra.lv

Iedzīvotājiem kādā Brīvības ielas namā Rīgā ik dienu nākas noskatīties uz ko briesmīgu

tautaruna.lv 19.marts 2019, 16:15
 
Ekrānšāviņš no video
Brīvības ielas 359 nama iedzīvotāji sūdzas - viņu mājas iekšpagalmā veidojas pamatīgas atkritumu kaudzes, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Mēbeles, apģērbs, Ziemassvētku eglītes, pat automašīnu riepas, ko tik nevar atrast Brīvības gatves 359 pagalmā.


"Ziemā bija trakāk, te ir problēmas ar mašīnām, atkritumu savācēji netiek garām. Ziemā bija kupenas, mašīnas izliktas vairāk uz ceļa, tāpēc netika garām, kāpēc tagad nevāc atkritumus, es nezinu," saka kāds vietējais.


SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvis Krists Leiškalns skaidro, ka “uz papīra” atkritumi tiek izvesti regulāri, diemžēl realitātē šķēršļus vārda vistiešākajā nozīmē liek automašīnu īpašnieki, novietojot spēkratus tā, ka lielizmēra transports gluži vienkārši nevar piekļūt atkritumu konteineriem. Krists Leiškalns ar nožēlu atzīst, ka problēma turpina progresēt.


"Mēs esam vairākkārt arī izlikuši informāciju dzīvokļu īpašniekiem, lūdzot automašīnas novietot tā, lai transports varētu izbraukt. Protams, arī pārvaldniekam tas rada papildu darbu, jo mums ir jāmeklē iespējas, kā uzkopt šo te laukumu tajā brīdī, kad atkritumu automašīnas tiek līdz šim te atkritumu laukumam.
Tomēr problēmas risinājums tiek meklēts, un, visticamāk, atkritumu tvertnes tiks pārvietos uz citu, labāk sasniedzamu vietu. Tas, protams, nozīmē papildu izmaksas, lai izbūvētu jaunu atkritumu laukumu," pauda Leiškalns.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas