Atpakaļ uz nra.lv

"Alga aploksnēs!" Darbinieks atmasko uzņēmumu Latvijā

tautaruna.lv 5.februāris 2019, 9:30
 
F64
Kāds darbinieks aicina Valsts ieņēmumu dienestam (VID) pievērst uzmanību kādam uzņēmuma, kur, pēc viņa teiktā, tiekot maksāta alga aploksnēs.
Portālā "sudzibas.lv" darbinieks raksta, ka firmā SIA “Forevers” alga daļēji tiekot maksāta aploksnēs.

"Lai izvairītos no pilnvērtīgas nodokļu nomaksas, saviem darbiniekiem algu daļēji izmaksā aploksnēs. Lielākā daļa aplokšņu algu ir cehu darbiniekiem, bet administrācijai lielākā daļa oficiālā, un mazākā daļa - aploksnēs, bet aplokšņu algu saņem visi, bez izņēmuma. Līdz ar to darbinieks ir pakļauts lielākiem riskiem saņemt mazākas sociālās garantijas no valsts un nespēj rēķināties ar normālu algu. Pati algas izdošanas shēma ir ļoti labi atstrādāta, tā kā uzņēmumā ir vairākas nodaļas, katrai nodaļai ir savs vadītājs un nodaļas vadītājs aploksnes izsniedz savas nodaļas darbiniekiem. Ņemot darbiniekus darbā, tiem tiek paziņots, kāda alga viņiem būs oficiāla un kāda alga būs aploksnē. Dodot aploksni, uz tas ir rakstīts darbinieka vārds, uzvārds, un dodot aploksni rokās, no tās norauj vārdu un uzvārdu, netiek izsniegti izraksti ne par oficiālo algu, ne par kopējo," raksta sūdzības autors.

Viņš pieļauj, ka tā kā šis uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī savā nozarē, Valsts ieņēmumu dienests varēja nepievērst uzmanību un neveikt padziļinātas pārbaudes.

Tikmēr komentāros kāds interneta lietotājs pauž viedokli, ka darba devējs maksā algu aploksnē, lai darbinieks saņemtu lielāku algu.

"Var jau oficiāli visus nodokļus no Jūsu algas nomaksāt, ja piekritīsiet strādāt par 30% mazāku algu, kas aizies nodokļos.
Darba devējam taču vispār vienalga, maksātu nodokļus no visām algām un gulētu mierīgs, taču viņš cenšas shēmot ar algām dēļ darbiniekiekiem, lai viņiem vairāk tiek un dzīve rādās krāsaināka, taču pa laikam uzrodas viena uz simts darbiniekiem, patiesības cīnītāja un bendē visiem nervus!"

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas