Atpakaļ uz nra.lv

Pāvests homoseksualitāti sauc par "modernu", taču nevēlas, lai geji iesaistās garīdzniecībā

tautaruna.lv 5.decembris 2018, 12:30
 
Reuters/Scanpix
Romas pāvests Francisks nodēvējis homoseksualitāti par modernu, tajā pašā laikā norādot, ka gejiem nevajadzētu atļaut iesaistīties garīdzniecībā, vēsta laikraksts "The Independent".
Romas katoļu baznīcas galva kādā intervijā par reliģisko aicinājumu minēja, ka kandidātiem, kurus baznīca izvēlas priestera amatam, "jāatbilst prasībām".

Itāļu laikraksts "Corriere della Sera's" no grāmatas intervijas formā citējis pāvesta uzskatus par reliģisko aicinājumu. Pāvests Francisks norādījis, ka homoseksualitāte parādās starp katoļu garīgā semināra sienām, klosteriem un citām reliģiskām vietām, kur garīdzniecība dzīvo kā "ļoti nopietns jautājums".

"Mūsu sabiedrībā drīzāk izskatās, ka homoseksualitāte ir moderna. Šī mentalitāte kaut kādā veidā arī iespaido baznīcas dzīvi," ticis citēts Romas katoļu baznīcas galva, kurš iepriekš sniedzis interviju Spānijā dzimušam misionāru priesterim Fernando Prado.

Grāmatā apkopotas četras stundas ilgušās sarunas, kuras abi ieturēja šī gada augustā Vatikānā. Tās tiks publicētas 10 valodās nākamajā nedēļā.

Pāvests Francisks vairākkārt atkārtojis iepriekšējos Vatikāna paziņojumus par uzmanību, kas būtu jāpievērš, izvēloties vīriešus, kuri pievienosies garīgajai katoļu dzīvei, sakot "mums vajadzētu ļoti rūpēties par cilvēka un sentimentālo briedumu", trenējot topošos priesterus.

Viņš arīdzan sacījis, ka kandidātiem ar "neirozi vai spēcīgu nelīdzsvarotību" nevajadzētu tikt pieņemtiem "garīdzniecībā, ne citu formu ziedošanās dzīvē."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:52

Jaunākās diskusijas