Atpakaļ uz nra.lv

Igaunijā atvērts populārs kalns ziemas prieku baudītājiem, kuru iecienījuši arī latvieši

tautaruna.lv 4.decembris 2018, 12:24
 
Facebook/ekrānšāviņš
Sociālā tīkla Facebook lietotāja un Apes iedzīvotāja Astra dalījusies ar priecīgu ziņiem visiem kalna prieku baudītājiem un slēpošanas entuziastiem, atklājot, ka Igaunijā atvērta cilvēku iecienīta izklaides vieta ziemas periodā.

"Ragaviņu kalns atvērts! Meelis Mottus no mūsu kaimiņu - igauņu mežabrāļu saimniecības," raksta Astra.

Pateicoties uzkritušajai sniega kārtai, iecienītais ragaviņu kalns ar pacēlāju svētdien, 2. decembrī, vēra durvis apmeklētājiem.

Sieviete norāda, ka ziemas periodā kalns būs atvērts katru nedēļas nogali, piedāvājot ziemas izpriecas visu dienu baudīt, maksājot 10 eiro par personu, taču laika posmā no pulksten 16 līdz 18 ieejas maksa būs uz pusi mazāka - 5 eiro par cilvēku.

"Blakus trasei ceļa malā ir mežabrāļu veikaliņš, kur iespējams sasildīties, iedzert tēju vai kafiju, nopirkt kādu našķi vai suvenīru, kā arī mežabtāļu saimniecības ražojumus - piena produktus vai ko stiprāku. Grupām citās dienās iespējams vizināties, piesakoties pie saimiekiem iepriekš. Vieta: Vastse-Roosa ciems Monistes pagastā, tikai 4 km no Apes - www.metsavennatalu.ee," apliecina Astra. Sieviete visiem, kuri turp plāno doties, novēl lustīgu un aktīvu atpūtu.

Kā zināms, uz Igaunijas un Latvijas robežas izvietotā mežabrāļa lauku saimniecība piedāvā unikālu iespēju doties pārgājienā pa mežabrāļu takām, sameklēt mežabrāļu slēpņus, pabūt bunkurā, dzirdēt stāstus par patiesiem notikumiem, kopā ar saimnieku uzdziedāt mežabrāļu dziesmas un ieturēt mežabrāļu maltīti vai svētku cepeti. Jaunajā mājas spārnā var pasūtīt svinību galdu līdz 60 cilvēkiem.

Ziemā mežabrāļa saimniecības apmeklētājus gaida "Bunkura kalns" (Punkrimägi) un jautri izbraucieni ar kamanām. Viesu rīcībā ir gan sniega kameras, gan arī modernas KHW ragavas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:58

Jaunākās diskusijas