Atpakaļ uz nra.lv

Ļaudis pikti: Kāpēc Latvijā zālēm tik "uzpūstas" cenas? Izdevīgāk pirkt Lietuvā

tautaruna.lv 7.septembris 2018, 17:45
 
F64
Nav vairs nekāds pārsteigums, kad Latvijas iedzīvotāji brīvdienās dodas "šturmēt" veikalus Lietuvā. Tur arī pērk degvielu - jo lētāk. Kā ziņo Elīna K, arī zāles kaimiņvalstī ir krietni lētākas.

"Bijām ar mammu Lietuvā. Iepirkties. Un joka pēc iegājām aptiekā. Mamma pārdevējai uzjautāja, vai viņiem ir zāles, ko viņa katru dienu dzer asinsspiedienam. Jā, ir! Un cik maksā? 3.80 eiro!!! Nopirkām vienu iepakojumu, ar ko mammai pietiks veselam mēnesim. Bez nekādām receptēm.


Lieta tāda, ka šīs pašas zāles Latvijā var iegādāties tikai uz ārsta izrakstītām receptēm. Pilna maksa Latvijā ir ap 8.00 Eiro, ar atlaidi kā kompensējamajam medikamentam - gandrīz 4.00 Eiro.


Un tad es tā padomāju. Zāles tātad maksā pie mums dārgi. Kompensējamo daļu aptiekai apmaksā valsts. Ja Lietuvā var atļauties šīs pašas zāles tirgot uz pusi lētāk, tad loģiski, ka arī Latvijā pašizmaksa nav lielāka kā tur.

Un ieslēdzot loģiku sanāk, ka valsts apzināti no nodokļu maksātāju naudiņām maksā milzu summas - par ko? Un kam? Tad sanāk - ja es gribu, lai valstij no budžeta būtu mazāki izdevumi - jābrauc pēc medikamentiem uz Lietuvu. Vai ne? Nu, nebūs valstij lieki tēriņi par kompensējamo daļu, kura īstenībā ir mākslīgi uzpūsta...


Un vēl. Tad sanāk tā, ka valsts apzināti pārskaita milzu naudas 1-2 uzņēmēju kabatās. Jo cik tad mums ir to aptiekas tīklu? Un ja visus tīklus papētītu, sanāktu tā, ka tas viss pieder vienam vai diviem ''uzņēmējiem'''. Un tas viss oficiāli un likuma ietvaros. Mēs esam laimīgi, ka saņemam atlaides dzīvībai nepieciešamajiem medikamentiem, nemaz nenojaušot, kas aiz tā visa stāv..." secina Elīna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas