Uz nra.lv
 

Īpaši viegli pagatavojami dekori tavam Lieldienu svētku galdam

Pats savām rokām 31.marts 2021
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Anete Ošleja
 
Jau nedēļas beigās gaidāmas Lieldienas. Tāpēc jau laicīgi parūpējies par svētku atmosfēru un izveido pats savus galda dekorus, kas būs ļoti atbilstoši gaidāmajiem svētkiem!

Vajadzēs:

  • balta nagu laka (vai kādas citas krāsas nagu laka pēc izvēles);
  • marķieris;
  • etiķis;
  • trauks;
  • olas;
  • pudele;
  • karote.

Process:

Paņem vienu olu un marķieri. Novieto olu uz pudeles kakliņa, tā tev būs vieglāk veikt tālākās darbības. Uz olas čaumalas uzzīmē vairākus apļus. Cik daudz? Tik, cik pats vien vēlies.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Kad apļi uzzīmēti, tad paņem izvēlētā toņa nagu laku. Noklāj olas čaumalu ar nagu laku, atstāj nenokrāsotus laukumus tur, kur esi uzzīmējis apļus. Tos neizkrāso!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Kad esi noklājis olas čaumalu ar nagu laku, tad atstāj to, lai laka nožūst.

Brīdī, kad uzklātā nagu laka ir nožuvusi, tad paņem izvēlēto trauku un tajā iepildi etiķi. Pēc tam etiķī ievieto nokrāsotās olas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Atstāj tās tur uz veselu diennakti.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Pēc 24 stundām ar karoti izņem olas no etiķa. Būs notikušas pārvērtības. Tajās olas čaumalas vietās, kur nebija uzklāta nagu laka, etiķis būs "saēdis" cieto čaumalu. Tur būs izveidojušies caurumi un ola būs iztecējusi ārā. Viegli nosusini olas čaumalu un tavs svētku galda dekors ir gatavs!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Vari olu dekoriem pievienot dažādus zaļumus, akmentiņus vai lentītes, lai padarītu tos košākus un svētku galdu krāšņāku! Pagatavo vairākus šādus olu čaumalu dekorus, veidojot dažādus ornamentus, piemēram, lielākus un mazākus apļus, vai citus zīmējumus!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija