Uz nra.lv
 

Vienkāršs veids, kā pašam uzmeistarot sniega bumbu

Pats savām rokām 5.decembris 2019
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Sniega bumbas ir ne tikai skaists svētku dekors, bet arī lieliska dāvana mīļajiem. Turklāt paša veidota sniega bumba būs ar īpašu nozīmi un tajā iespējams ievietot lietas, kam ir sentimentāla nozīme, padarot sniega bumbu tās saņēmējam vēl īpašāku. Šādas bumbas radīšana aizņems būtībā vien dažas minūtes. Viss atkarīgs vien no izdomas un vēlmēm.
Ir daudz dāžadu variantu, kā veidot sniega bumbas kompozīciju, taču tās pamata elementi nemainās. Viss, kā vienmēr rokdarbos un radošās nodarbēs, ir atkarīgs no mūsu izdomas un plānotā rezultāta.

Vajadzēs:

  • tīru burku ar skrūvējamu vāku (tilpums pēc izvēles)
  • ūdeni
  • glicerīnu
  • spīdumus
  • rotājumus un elementus pamatnei
  • karstās līmes pistoli un līmi

Ekrānuzņēmums no YouTube

Izvēlētajai stikla burkai jābūt bez etiķetēm un pleķiem, ar skrūvējamu vāciņu. Tās izmērs ir atkarīgs no elementiem, kurus izmantosi kompozīcijas radīšanai, proti, tie nedrīkst būt pārāk lieli (lai neaizsniedzas līdz burkas apakšai). Svarīgi, lai kompozīcijas elementi neaizņemtu visu burciņas tilpumu, tādejādi mazinot "sniegpārslu" efektu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad elementi, ko vēlamies redzēt sniega bumbā, ir izvēlēti, tos ar karstās līmes palīdzību piestiprina burkas vāka iekšpusē. Pievērs uzmanību, lai nosegtu visu vāku, jo tas būs labi redzams no ārpuses. Tāpat ņem verā vāciņa diametru.
Ir ļoti daudz variāciju, ko var izmantot dekoram - gan dažādas figūriņas (tām obligāti nav jābūt svētku noskaņās), gan nostaļģiskus atribūtus, piemēram, neliela izmēra foto rāmīti ar bildi, gan abstraktus elementus. Tikai pievērs uzmanību to izmēram un burciņas vāciņa lielumam, kā arī tam, lai izmantotie materiāli nezaudētu savu skatu, atrodoties šķidrumā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad pamata elementi sagatavoti, laiks piepildīt burciņu. Vispirms to pielej ar ūdeni, taču nelej to pilnu, lai ūdeni būtu iespējams saskalināt un rastos "sniegputeņa" efekts. Tad ūdenim pievieno glicerīnu, kas ir eļļains un neļaus spīdumiem nosēsties burkas apakšā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ūdens un glicerīna maisījumam pievieno spīdumus. Vislabāk noderēs maza izmēra spīdumi, kas ļaus saskatīt izveidoto kompozīciju. Tāpat neber tos pārāk daudz, lai šķidrums sniega bumbā neizskatītos duļķains. Ar tējkaroti visu burciņā samaisi.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tagad atliek vien uzmanīgi uzskrūvēt burkas vāku. Apgriez burku otrādi un nedaudz sakrati. Rezultātā paša rokām būs radīts skaists Ziemassvētku dekors, kas papildinās mājīguma sajūtu vai noderēs kā īpaša dāvana.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

IEDVESMOJIES:

Lai iztēles lidojums vieglāk raisītos, piedāvājam dažas interneta dzīlēs uzzietās sniega bumbas iedvesmai.

Ja sniega bumba paredzēta dāvināšanai, tās vāka daļu vari nokrāsot vai notīt, piemēram, ar džutas diegu, lentu vai aplīmēt ar pērlītēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Merve Tufan

Ekrānuzņēmums no YouTube/Aydasal

Ekrānuzņēmums no YouTube/ÜçİkiBir Başla!

Avots 1

Avots 2

Avots 3

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija