Atpakaļ uz nra.lv

Sieviete izmisīgi lūdz glābt māsas dzīvību un ziedot naudu teju 6000 eiro vērtām zālēm

tautaruna.lv 26.novembris 2018, 23:47
 
Facebook/ekrānšāviņš
Sanita ar sociālā tīkla Facebook starpniecību vēršas pēc palīdzības, lūdzot cilvēkiem nebūt vienaldzīgiem un ziedot naudu dārgām zālēm 6000 eiro vērtībā, lai viņas māsa Solvita varētu cīnīties ar vēzi, metastāzēm galvā, un iegūt laiku, ko pavadīt kopā ar ģimeni, it īpaši ar savu septiņus gadus veco dēliņu.
Cilvēki mīļie, palīdziet, lūdzu. Esam tādā izmisumā, vienīgās domas, kas šobrīd nāk prātā ir - ko tagad mums darīt??? Ejam gulēt un ceļamies ar šo domu ko darīt, kur dabūt naudu zālēm??? Ko darīs viņas dēliņš, redzot kā mamma mokās, un nevaram palīdzēt. Jo nav naudas zālēm," raksta Sanita.

Sieviete stāsta, ka viņas māsai Solvitai tika veikta kārtējā Magnētiskā rezonanse (MR) galvai pirms radioķirurğijas operācijas Izraēlas pilsētā Telavivā, Assut klīnikā. Metastāzes 2 mēnešu laikā ir savairojušās līdz pat 15. Pārbaudoties Latvijā, neesot uzrādīta pilnīgi neviena.

"Nu kā tā var būt?? Kā lai cilvēki te ārstējas???!!! Uzticas !!??...Tās tiktu atklātas tikai tad, kad būtu par vēlu. Braucot uz Telavivu māsa jutās slikti, mocīja reiboņi, sāpēja galva. Tirpa rokas, kājas. Ārsts paskaidroja, ka tās esot bijušas epilepstiskas lēkmes metastāžu galvā dēļ. Pret to tika izrakstītas zāles un nekavējoties sākta terapija," atminas Sanita.

Pēc procedūras metastāzes tika veiksmīgi likvidētas, taču Sanitas māsa Solvita jutās diezgan slikti, viņu mocīja galvassāpes, reiboņi, tirpa rokas. Sanita norāda, ka viņas tuviniecei nekavējoties jāatsāk lietot sākotnēji piemklētās zāles Alecensa, kuras viņa iepriekš bija lietojusi četru mēnešu garumā.

"Šīs zāles Latvijā nekompensē, cena Saules aptiekā ir 5906,43 eiro uz nepilniem 2 mēnešiem, lai Solvita turpinātu dzīvot, der tikai šīs zāles. Pašreiz viņa lieto līdzīga sastāva zāles, kuras viņai piešķīra tikai uz gadu, bet tās diemžēl galvas metastāzes neapstādina, atšķirībā no Alacensa. Patiesība ir nežēlīgi skarba, ja nebūs iespējas dzer zāles Alecensa, tad Solvitas dzīvība karāsies mata galā, jo vēzis neatkāpsies, bet gan agresīvi progresēs. Manas māsiņas pašsajūta un dzīves kvalitāte strauji pasliktināsies," pauž ieraksta autore.

Sanita saka, ka ir briesmīgi apzināties, ka zāļu iegādei nepietiek naudas. Arīdzan ir grūti atkārtoti lūgt palīdzību līdzcilvēkiem. "Solvita diemžēl nav vienīgā, kura ir bezizejas situācijā. Un tomēr es no visas sirds lūdzu visu jūsu palīdzību, lai nopirktu kaut 1 iepakojumu zāles. Mēs vinnētu tik dārgo laiku, iesniegsim atkal NVD lūgumu viņas kompensēt kaut daļēji - 14228 eiro, un meklēsim atkal cerību stariņu, lai glābtu manu mīļo māsu un septiņgadīgā Adriana māmiņu. Lai viņiem būtu iespēja būt kopā pēc iespējas ilgāk!," raksta Sanita. Ziedot vari šeit - https://www.ziedot.lv/atkartota-palidziba-solvitai-badunei-…

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas