Atpakaļ uz nra.lv

PALĪDZI: Sešgadīgajam Kristapam nepieciešama palīdzība

Portāls nra.lv 4.janvāris 2018, 14:17
 
Facebook/Inga Lazdāne
Sešus gadus vecais Kristaps cieš no smagām slimībām jau kopš bērnības. Lai puika varētu turpināt ārstēšanos, ir nepieciešami vairāk nekā 9000 eiro.

"Kristaps ģimenē ir otrais bērns. Viņa diagnoze ir BCT spastiska tetraperēze, simtomātiska un epilepsija. Epilepsijas lēkmes Kristapam vairs nav. Šobrīd Kristapiņam ir 6 gadi. Mazais Kristaps dzīvo Talsu novadā.Kristaps apmeklē speciālo bērnudārzu "Kastanītis" Talsos," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Inga. Lazdāne.

Kristapam grūtības sagādā vāji attīstītā sīkā roku motorika, līdz ar to visi darbiņi ar rokām neveicas. Kristapiņš vēlas runāt, bet nespēj. Ja Kristaps iemācītos runāt, atrisinātos daudzas problēmas: viņš varētu pateikt savas vēlmes. Arī staigāšana atvieglotu viņa dzīvi - varētu iet un izzināt pasauli, rotaļāties kopā ar lielo brāli. Šobrīd tas notiek ar sejas vaibstiem, cenšamies viņu izprast.

Ārpus bērnudārza Kristaps apmeklē ergoterapeitu, reitterapiju, fizioterapiju, masāžas. No 24 aprīļa līdz 9. maijam Kristaps ir izgājis rehabilitācijas kursu Vaivaros, kurš bija valsts apmaksāts. Kristaps jau vairākkārt ar ziedotāju palīdzību ir izgājis rehabilitācijas kursus Slovākijā Adeli centrā un delfīnterapiju Minskā. Pēc rehabilitācijas kursiem ir uzlabojumi Kristapa veselības stāvoklī. Kristapam palielinājies muskuļu spēks, un viņš kļuvis dzīvespriecīgāks, emocionālāks, labāk noturas dažādās pozīcijās. Ir attīstījusies sapratne. Lai Kristapiņš turpinātu atveseļoties un attīstīties, ir nepieciešami rehabilitācijas kursi arī nākamajā 2018. gadā.Lai nodrošinātu arī 2018. gadā Kristapiņam 2 rehabilitācijas kursus Slovākijā Adeli centrā nepieciešami 8225 EUR un 1 delfīnterapijas kurss Baltkrievijā, Minskā 1,300EUR. Kopā 9525 EUR. Šādas naudas mums ģimenē nav, lai segtu rehabilitācijas izdevumus, tāpēc tiek lūgts līdzcilvēku atbalsts," raksta Inga.


Ja varat palīdzēt, ziedojiet Inga Lazdāne
SWEDBANK LV98HABA0551023851620
SEB LV16UNLA0050009241171
CITADELE LV06PARX0006057090001
Maksājuma mērķis : Kristapa ārstniecībai 2018 gadā


Pateicamies Engures vidusskolai, kas arī šogad labdarības tirdziņā iegūtos līdzekļus ziedoja Kristapam
Šobrīd trūkst 9856EUR..
Paldies visiem kas atbalstīja Kristapiņu 2017 gadā!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:30

Jaunākās diskusijas