Atpakaļ uz nra.lv

Latvietis Berlīnē nonāk neapskaužamā situācijā: Nezinu, ko darīt, esmu izmisumā

tautaruna.lv 23.decembris 2019, 18:41
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Pavisam nepatīkamā situācijā nonācis kāds latvietis vārdā Artūrs, kurš kļuvis par zagļu upuri un tagad ir praktiski uz ielas un "iestrēdzis" Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. Vīrietis ievietojis palīdzības lūgumu Facebook grupā "Latvieši Vācijā".

"Sveiki tautieši, nokļuvu sliktā situācijā. Pārsēšanās bija Berlīnē, bet Berlīnē man nozaga maku ar naudu un visiem dokumentiem, un kredītkartēm, un pie tā vēl telefonu. Notika tas 20.12.2019, biju policija, uzrakstīju iesniegumu, atrodos patversmē. Galvenais, ka nauda ir uz kartes, bet es pie viņas netieku, jo banku es ataisīju Sparkasse Passau, un bez dokumentiem arī nekā nevaru izdarīt," skaidro Artūrs, kurš plānoja arī doties uz Latvijas vēstniecību.

"Nezinu, ko darīt, esmu ļoti izmisumā, lūdzu jeb kādu palīdzību, pagaidām paprasīju viesnīcā ieiet internetā."

Komentāros līdzcilvēki dalījušies dažādos padomos un lūdz cilvēkus Artūram palīdzēt.

Ekrānuzņēmums no Facebook

"Ieliec postu tālbraucēju grupā, gan aizvedīs kāds līdz LV," iesaka Linards.

"Mans viens radinieks pirms gadiem bija līdzīga situācijā. Cik atceros, vēstniecibā viņam neko nepalīdzēja. Palīdziet, lūdzu, ja kāds ir Berlīnē!" saka Lāsma.

"Vajag sazināties ar konsulāro departamentu. Vēstniecībā palīdz, ja nav naudas, iedod, tikai tā pēc tam ir jāatgriež. Uztaisa dokumentus. Tikai tas viss pirmdienā!" paskaidro Santa.

Ja ceļojuma laikā ārvalstīs zudis vai nozagts personu apliecinošs dokuments, Latvijas pārstāvniecībās vai goda konsulātos iespējams saņemt atgriešanās apliecību. Informācija par atgriešanās apliecības saņemšanu pieejama Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā: + 371 26 33 77 11 (24/7).

Atgriešanās apliecība pēc atgriešanās Latvijā nekavējoties jānodod Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas