Atpakaļ uz nra.lv

Darbinieki sašutuši par notiekošo slimnīcā Jēkabpilī

tautaruna.lv 14.jūnijs 2019, 13:57
 
Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency
Vairāki "Jēkabpils reģionālās slimnīcas" darbinieki sašutuši, ka ar vienu transporta līdzekli slimnīcā tiek pārvadāti gan pacienti, tajā skaitā arī ar infekciju slimībām, gan transportētas mirušas personas, gan ik dienu piegādāts slimnīcas nodaļām ēdiens no ēdnīcas, vēsta portāls "radio1.lv".
Darbinieki norāda, ka turklāt pēc katras transportēšanas auto netiekot dezinficēts, kā tas būtu jādara. Pēc viņu rīcībā esošās informācijas šāda optimizācija veikta, lai ekonomētu līdzekļus. Tāpat arī nesen iegādātie hermētiski slēgtie trauki un termosi izrādījušies nedroši, viens no tiem uzsprādzis, kad tajā atradās karsts ēdiens.
Radio1.lv sazinājās ar SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētāju Gvido Liepiņu un lūdza komentēt šo situāciju. Gvido Liepiņš nenoliedza, ka transporta līdzeklis tiek izmantots šādā veidā, taču sacīja, ka tas nav darīts ekonomijas nolūkos, bet gan lai atslogotu darbiniekus, kas līdz šim ar spaiņiem nesa un ratiņiem vilka no ēdnīcas pārtiku uz nodaļām. Tagad gatavo ēdienu pieved līdz nodaļai ar transportu.
“Jāsaprot, ka pa mašīnu brīvā veidā bulkas neviļājas. Visi ēdieni atrodas hermētiski slēgtos traukos un termosos, kas nesen iegādāti. Manuprāt, šāds risinājums ir labāks un daudz drošāks pret iespējamiem baciļiem vai infekcijām nekā bija iepriekš, kad jebkuros laikapstākļos darbinieki ēdiena spaiņus, kas nav hermētiski slēgti, vilka pa ielu un slimnīcas gaiteņiem,” saka Gvido Liepiņš.

Avots: portāls radio1.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas