Atpakaļ uz nra.lv

Sieviete samulst par redzēto pie pieminekļa latviešu strēlniekiem

tautaruna.lv 25.janvāris 2019, 17:22
 
Facebook
Piemineklis "Latviešu strēlniekiem" atrodas Latviešu strēlnieku laukumā Rīgā.  Pieminekļa autors ir tēlnieks Valdis Albergs, atklāts 1971. gadā. Piemineklī attēloti trīs vīri, kam ir laikmetam raksturīgie ieroči un apģērbs.

Pieminekļos tiek iemūžināti pagātnes notikumi un cilvēku piemiņa, kurus tā brīža sabiedrība uzskata par atcerēšanās un pieminēšanas vērtiem, tiem ir vēsturiska vērtība.

Kāda sieviete facebook Vija K. pauž izbrīnu, kāpēc piemineklis "Latviešu strēlniekiem" ir savā ziņā pamests likteņa varā.

"Saulainā diena mani iedvesmoja skaistu Rīgas skatu fotografēšanai. Bet pie strēlnieku pieminekļa es samulsu. Kāda tad tagad ir mūsu attieksme pret latviešu strēlniekiem? Mēs ar viņiem vairs nelepojamies itin nemaz?

Kaut kas ir kļuvis neērts un nostādnes ir mainījušās? Vide ap pieminekli viegli degradēta - smird pēc atejas (iespējams, ka čurātāji atraduši labu patvērumu postamenta iedziļinājumu stūros). Nerēķinoties ar kopskatu, tieši strēlnieku pakājē uzstādīta ceļazīme “ķieģelis” un neglīts kiosks. Nekur nemana ne ziediņa... Skumji! Katram no mums ģimenē taču kāds vectēvs vai vecvectēvs būs gājis strēlniekos... Mūs kāds nesaprot, vai arī mēs paši sevi nesaprotam? Turpat līdzās uz celtniecības objekta žoga uzraksts “Latvija 100” vēsta par gribu, varoņiem, kas izcīna brīvību, un stipru tautu," raksta Vija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas