Atpakaļ uz nra.lv

FOTO: Paskat, pērn šajā dienā pārplūda upes, šogad - varam kāpt uz slēpēm!

tautaruna.lv 28.novembris 2018, 13:50
 
Ekrānšāviņš
Trešdien, 28. novembrī slēpošanas trase "Žagarkalns" pie Cēsīm atvērta slēpošanas entuziastiem, taču pērn šajā pašā dienā sinoptiķis Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījās ar pārplūdušās upes Durbes attēliem, kurus uzņēmusi aculieciniece Sarmīte. Šobrīd jaunākie meteo.lv dati liecina, ka šonakt upēs intensīvi sācis veidoties ledus.

Sociālā tīkla Facebook lietotāja, Cīravas pagasta tūrisma informācijas punkta un senlietu krātuves vadītāja Sarmīte Braša pērn bijusi aculiecinice pārplūdušajai upei Durpē, notikušo dokumentējot fotoattēlos.

Durbes upei krasti par šauru - lien parkā," rakstīja aculieciniece.

Ekrānšāviņš

Meteo.lv ziņo, ka šodien Daugavā gar krastiem veidojas piesalas, taču upē iet vižņi. Lēnākajās upēs daudzviet ir izveidojusies nepilna ledus sega. Sinoptiķi brīdina, ka uz ledus atrasties ir ļoti bīstami, jo tā kārta vēl ir ļoti plāna.

Jāatzīmē, ka Durbes upe iztek no Durbes ezera ziemeļrietumu daļas. Uz iztekas ir izveidota akmeņu pārgāze, lai sausajos periodos saglabātu ezera līmeni. Durbes upes senleja atrodas Rietumkursas augstienē, senlejā, kurā savulaik mutuļojošie ledājūdeņi notecēja uz Baltijas ledus ezeru.

Tikmēr arī rīdzinieki var meklēt slēpes, jo Uzvaras parkā jau sāk ražot mākslīgo sniegu. Labvēlīgu laikapstākļu gadījumā ziemas priekus varēs izbaudīt arī Pārdaugavā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas