Atpakaļ uz nra.lv

Grobiņas iedzīvotājus "terorizē" savvaļā izbēgušas ūdeles

tautaruna.lv 13.septembris 2018, 13:16
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / Reuters/Scanpix
Grobiņas novadā kārtējo reizi ūdeles pastrādājušas nedarbus - kādā saimniecībā nokostas vistas. Tas nebūt nav pirmais gadījums, raksta "liepajniekiem.lv".

“Tas vairs nav izturams. Cilvēks vairs lopiņus nevar turēt, visu beidz nost! Un šis jau nav pirmais gadījums,” sašutumu medijam pauda zvanītāja.

Vistas nokostas kādas pensionāres piemājas saimniecībā. Pensionāres meita apstirpināja, ka mātes piemājas saimniecībā 12.septembra rītā ūdele nobeigusi sešus putnus - tītarmāti, pērļu vistiņu, divas cekulvistas un vēl divas vistas. Visu pensionāres putnu ganāmpulku.
Jautāta par radītajiem materiālajiem zaudējumiem, sieviete atzina, ka tie varētu būt teju divi simti eiro.

Lai dzīvi paliktu kaimiņu un apkaimes saimniecību putni, uz notikuma vietu izsaukts mednieks, kurš ūdeli nošāvis.

Pensionāres meita norādīja, ka pret zvērsaimniecību “Grobiņa”, kas no mātes mājām ir nepilnu 3 kilometru attālumā, viņai un mātei pretenziju nav: “Pirmkārt, kur teikts, ka ūdele izbēgusi no zvērsaimniecības. Varbūt tā atklīdusi no citurienes. Un nevar taču izslēgt, ka zvērs ir pirms vairākiem gadiem vētru laikā izmukušo plēsēju pēctecis, kas dzīvojis savvaļā. Tādu pašu postu taču var pastrādāt arī meža cauna vai lapsa.”

“Otrkārt,” viņa turpina: “Biju aizbraukusi uz zvēraudzētavu un jautājums ir atrisināts. Menedžeris bija ļoti pretimnākošs. Viņš taču varēja pateikt, ka nav pierādījumu, ka vainīgā ir zvēraudzētavas ūdele. Tā vietā apsolīja kompensēt zaudējumus. Un es viņam ticu.”


Šis nav vienīgais gadījums pēdējā laikā, kad kādā saimniecībā zvēri nokoduši vistas. Piemēram, nesen kādā citā saimniecībā nokostas piecas vistas un 30 cāļi. Saimnieki posta darbos vaino no AS “Grobiņa” zvērsaimniecības izbēgušas ūdeles.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas