Atpakaļ uz nra.lv

Lilastes mežā pamana dīvainas lietas; vietējie jūtas neomulīgi

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 4.jūlijs 2018, 11:10
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Kāds Lilastes iedzīvotājs uzskata, ka mežā, kas atrodas blakus daudzdzīvokļu mājai, tiek veikti rituāli, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Tas noteikti varētu būt arī kaut kāda veida rituāls, jo informācija par zīmēm un maģiskiem rituāliem visiem ir pieejama internetā.

Viņš dalījās ar fotogrāfijām, kurās redzami koki, kuros iegrebti dažādi simboli, uz zemes salikti no čiekuriem veidoti ornamenti un dzīvnieku kauli. “Daudzi saka, ka tā ir kaut kāda sekta, neomulīgi,” saka vīrietis.

Zīmes, kas iegrebtas koku stumbros ir vien pāris centimetru lielas. Vienu koku rotāja arī divi uzraksti angļu valodā, piedāvājums iet kopā pastaigāties ar atbilžu variantiem “jā” un “nē”, arī brīdinājums “es tevi redzu”. Lielākais no veidojumiem bija uz zemes izkārtota zvaigzne, uz tās arī uzraksts “neaiztikt”.

Uzņemtās fotogrāfijas ar interesi apskatīja arī Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes doktorants Ņikita Andrejevs. Vairāki priedēs iegrebtie simboli ir labi zināmi, piemēram, Ugunskrusts, Jumis, Māras zīme, bet koku stumbrus rotā arī mākslas darbi, kas, visticamāk, neko nenozīmē.

“Tā zvaigzne ir pentagramma, kas mūsu kultūrā asociējas ar sātanismu, no otras puses tā ir sena maģiska zīme, burts “a” ar aplīti ir anarhijas zīme. Redzot visu šo, izskatās, ka to ir gravējuši vairāki cilvēki. Tas noteikti varētu būt arī kaut kāda veida rituāls, jo informācija par zīmēm un maģiskiem rituāliem visiem ir pieejama internetā.”

Apkārtējiem iedzīvotājiem uztraukties nevajadzētu, bet Ņikita Andrejevs tomēr ieteiktu uzmanīt savādo vietu, ja parādās kādas pazīmes par, piemēram, dzīvnieku upurēšanu, tad gan jāziņo policijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas