Atpakaļ uz nra.lv

FOTO: Skat, kādu torti savā dzimšanas dienā saņēma lācene Ilzīte

Baiba Puriņa 13.janvāris 2020, 13:10
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Velga Vītola
Sestdien Līgatnes dabas taku lācenīte Ilzīte nosvinēja savu 19. dzimšanas dienu un tai par godu saņēma arī īpašu svētku torti.

Zvērkope Velga Vītola, kura uzaudzinājusi Ilzīti, soctīklos dalījusies ar foto no svētkiem, parādot, kāda izskatījusies gaviļnieces iespaidīgā svētku torte.

Vītola dalījusies arī ar attēliem, kuros redzams, kā Ilzīte saņem svētku ziedus un notiesā savu īpašo dzimšanas dienas gardumu, kas gatavots no dažādiem lāču gardumiem -riekstiem, medus, laša, biezpiena.

"Lācenītes Ilzītes 19-tā dzimšanas diena tiešām bija izdevusies! Bija garda torte, ziedi, mūzika un apsveikuma dziesmas! Daudz ciemiņi un laba vēlējumi! Viss bija kā jau kārtīgā dzimšanas dienā!!! PALDIES!" ierakstā priecājas lāču mamma.

Jau vēstīts, ka Līgatnes dabas taku lācenīte Ilzīte sestdien, 11. janvārī nosvinēja savu 19 gadu dzimšanas dienu un par godu šim notikumam dabas takās notika īpašs svētku pasākums.

Var droši apgalvot, ka lācene Ilzīte Latvijas slavenākais lācis, jo to izaudzināja cilvēks - zvērkope Velga Vītola un ķepaiņa augšanai ir sekojusi līdz vai visa Latvija. Ilzīte ir viena no zināmākajām Līgatnes dabas taku iemītniecēm, viņa ir filmēta daudzās dokumentālās un mākslas filmās, ievērojami dabas fotogrāfi viņu iemūžinājuši savās fotosesijās.

Lācenes dzimšanas dienas svētkos piedalījās Ilzītes atbalstītāji un ikviens Ilzītes un Līgatnes dabas taku draugs.

Fakti par Ilzīti:

• Lācene Ilzīte dzimusi 2001. gada 11. janvārī Līgatnes dabas takās - šogad Ilzītei aprit 18 gadu.

• Lāceni Ilzīti ir izaudzinājusi Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola, jo lāču māte no Ilzītes atteicās uzreiz pēc tās dzimšanas.

• Ilzīte piedzimstot svēra vien 500 gramus, bet šobrīd ir kārtīga lāča svarā - apmēram 150 kilogramus.

• Ilzītes lielākie kārumi ir medus, rieksti, svaigas zivis - laši un skumbrijas, un kaltēti liellopu kuņģīši.

• Lācene Ilzīte sava mūža laikā ne reizi nav pat mēģinājusi doties ziemas guļā. Nebrīvē dzimušajiem un dzīvojošajiem lāčiem tas nav nekas neparasts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:30

Jaunākās diskusijas