Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Dzīvnieku patversmēm nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 17.decembris 2019, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Vairāki simti suņu un kaķu mitinās Latvijas dzīvnieku patversmēs, ikdienā par viņiem gādā patversmes darbinieki un pašvaldības, taču četrkājaino draugu uzturēšanos pagaidu mājvietā būtiski var uzlabot arī cilvēku ziedojumi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Biedrības “Dzīvnieku SOS” pārstāve Valērija Vorobjova norāda uz vairākiem veidiem, kā palīdzēt dzīvniekiem patversmēs: ziedot naudu, aizvest nepieciešamās pārtikas un sadzīves preces vai iesaistīties kādā labdarības akcijā.

“Patversmēm parasti nepieciešama gan sausā, gan slapjā barība, kaķiem smiltis, suņiem vajadzīgi dvieļi, palagi, cilvēki paši var to sagādāt un aizvest uz kādu no patversmēm,” norāda dzīvnieku aizsardzības biedrības “Dzīvnieku SOS” pārstāve Valērija Vorobjova. Taču ieteicams vispirms sazināties ar patversmi, jo varbūt kaut kas ir īpaši nepieciešams un aktuāls. Tāpat, iespējams, kaut kas it nemaz dzīvniekiem nenoderēs.

“Bez Tabu” uzrunā arī trīs nejauši izvēlētas dzīvnieku patversmes, lai noskaidrotu, kas tām šobrīd nepieciešams visvairāk. Piemēram, Jēkabpils dzīvnieku patversmei noderētu konservi, segas un spilveni, Saldus dzīvnieku patversme priecātos par sauso, slapjo barību un tīrīšanas līdzekļiem, savukārt Slokas dzīvnieku patversme gaida ciemos brīvprātīgos, kuri izvestu suņus pastaigās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas