Uz nra.lv
 

Gundega Skudriņa un Ieva Bondare atklāj svētku galda klāšanas noslēpumus

LV Blogeri 26.marts 2019
 
Facebook/ekrānšāviņš/F64
Līdz ar pavasara iestāšanos, siltums, gaišums un krāsas ienāk arī mājas vidē. Uzņemot viesus vai kopīgi ieturot maltītes ar ģimeni, svarīgs ir ne tikai tas ko liek galdā, bet arī tas, kā tas ir noformēts un dekorēts un kādas sajūtas raisa. Iedvesmojošas un radošas, sabiedrībā zināmas personības dalās savos ieteikumos par pavasarīga galda klāšanu, atklājot un nodemonstrējot šīs sezonas tendences.

Ziedi, dzeltens un dzīvesprieks mājas noformējumā

Pasākumu rīkotāja, dekoratore un TV šovu vadītāja Gundega Skudriņa pauž prieku par pavasara sezonas atnākšanu: “Šis visīstākais laiks arī mājas noformējumā ienākt puķēm, krāsām un dzīvespriekam! Pēc garās, nogurdinošās ziemas tā vien gribas dzeltenu, rozā un puķes, ka traks var palikt!” viņa smejas.

Facebook/ekrānšāviņš

"Ziedi traukos, tekstilā, gultā un vāzēs! Galvenais atrast katrai sievietei piestāvošo, īsto un piemēroto. Čaļi neslinkojam! Klājam pusdienu, vakariņu galdus, pasniedzam kafiju gultā vai vedam piknikā. Visām viena recepte nederēs, bet attieksme un rūpes gan!” piebilst Skudriņa.

Facebook/ekrānšāviņš

Izvēloties lietas telpu noformējumam, Skudriņa izvērtē, vai to varēs izmantot plašākā spektrā. “Glāze var kalpot kā dzēriena trauks, vāze, scenogrāfijas objekts vai pildīt dekoratīvu funkciju.” Skudriņa izvēlas tādus dabiskus materiālus kā stikls, koks, lins, kas ir gan moderni, gan rada omulīgu sajūtu, kā arī ļoti pieņemami latviešu mentalitātei un nepiesārņo dabu.

Facebook/ekrānšāviņš

Facebook/ekrānšāviņš

Facebook/ekrānšāviņš

Facebook/ekrānšāviņš

Krāsu mīlestība un ilgas pēc ziediem pat vannas istabā

Māksliniece un trīs bērnu mamma Ieva Bondare, stāsta, ka labas pašsajūtas nosacījums viņai ir tīra, sakārtota un skaistā vidē. “Uzklāt skaistu galdautu, uzlikt salvetes, saskaņot ar gadalaikiem un svētkiem - tas man liek justies labi, un es ticu, ka ģimenes tradīcijas un ieradumus pārmantos arī mani bērni.” Bondare kā māksliniece mīl krāsas un faktūras, un pat nelielas detaļas un pārmaiņas, viņasprāt, veido skaistāku vidi - jauna vāze vai trauks, svaigi ziedi vai augs.

Facebook/ekrānšāviņš

“Tie, kuri mani labi pazīst, zina, ka man ļoti patīk skaisti trauki - tā ir gluži kā viena no manām vājībām! Mīlu klāt galdu un aicināt ciemiņus, atzīst Bondare.

Facebook/ekrānšāviņš

Facebook/ekrānšāviņš

Ilgstspējīga dizaina karstākā tendende šorīd ir izvēlēties lietas, kuras nepieviļ un uzticami kalpo gadiem ilgi, un tam piekrīt arī Bondare: “Rūpējoties par mājas iekārtojumu un domājot par ilgtspēju, izvēlos dabīga materiāla gultas veļu, galdautus un dvieļus. Ilgtermiņā augstāka cena atmaksājas, nepārmaksājot par to pašu preci vairākas reizes.

Facebook/ekrānšāviņš

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija