Atpakaļ uz nra.lv

UZMANĪBU: Vairākās vietās Rīgā uzdarbojas krāpnieces no ārvalstīm

tautaruna.lv 10.septembris 2018, 17:42
 
SCANPIX
Kārtējo reizi nākas ziņot par krāpniecēm, kuras vairākās vietās Rīgā garāmgājējiem lūdz ziedot naudu it kā invalīdus atbalstošām organizācijām.

Viena no vietām, kur šīs krāpnieces uzdarbojušās, ir kāpnes, kuras ved uz tuneli pie lielveikala "Stockmann," vēsta portāls "lsm.lv". Sievietes garāmgājējiem sniedzot A4 izmēra lapu, ar žestu palīdzību aicina tajā ierakstīt savu vārdu, ziedojamo summu un parakstīties. Viņas norādot, ka ziedojumi paredzēti atbalsta centra būvniecībai bērniem ar invaliditāti.

Krāpnieces uzdarbojušās Rīgas centrā, pie stacijas un autoostas tuneļiem. Tāpat viņas manītas pilsētas parkos.

Valsts policijas pārstāvis Egils Ezis portālam norādījis, ka šīs sievietes ir krāpnieces. Tās esot atbraucējas no Rumānijas, kuras iepriekš esot tirgojušas viltotu zīmolu preces, taču tagad ķērušās klāt jaunam krāpniecības veidam. Policijas pārstāvis arī atgādina, ka vienmēr pirms ziedojumu veikšanas ir jāpārliecinās, vai organizācijas, kurām lūdz ziedot līdzekļus, patiešām eksistē.

Šī gan nav pirmā reize, kad mediji Latvijā ziņo par to, ka mūsu valstī uzdarbojas krāpnieki no Rumānijas. Piemēram, 2015.gadā ziņu aģentūra LETA informēja, ka Valsts policija no iedzīvotājiem arvien biežāk saņem informāciju par to, ka nepazīstamas personas uz Latvijas autoceļiem apstādina automašīnas un piedāvā iegādāties viltotus "zelta" vai "sudraba" juvelierizstrādājumus, kā arī citas sadzīves mantas par cenu, kura daudzkārt pārsniedz reālo tirgus cenu.

Pēc policijas apkopotās informācijas, krāpnieki lielākoties ir Rumānijas, Bulgārijas vai citu šī reģiona valstu iedzīvotāji, kuri ir labi ģērbušies, iespējams pat uzvalkos, brauc ar diezgan jaunām automašīnām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas