Atpakaļ uz nra.lv

Sievietes amfetamīna atkarība netieši izraisa mazuļa nāvi

tautaruna.lv 17.jūlijs 2018, 15:22
 
Pixabay
30 gadus vecā Samanta Vitnija Džounsa no Jaunbritānijas Pensilvānija ir apsūdzēta par slepkavību pēc tam, kad viņas mazulis nomira, dzerot mātes pienu, kurā bija arī amfetamīns, vēsta “Buzzfeed”.

Autopsijas rezultāti liecina, ka 11 nedēlas vecais mazulis nomira saindējoties ar metadonu, amfetamīnu un metamfetamīnu.

Kādā aprīļa rīta Džounsas vīrs un mazuļa tēvs Vinss Makgoverns pamodās no mazuļa raudām. Pirms doties darba gaitās tēvs mazulim sagatavoja pudeli mākslīgā piena, ko Džounsa bērnam iedeva pirms gulētiešanas. Tur arī tika atrastas narkotiku pēdas.

Stundu vēlāk Džounsa atrada bērniņu bezsamaņā un pasauca pēc savas mātes, kura tobrīd arī atradās mājā. Viņi sazinājās 911 un sekoja dispečera norādēm, lai atdzīvinātu mazuli. Kad ieradās ātrā palīdzība, viņi aizveda bērnu uz slimnīcu, kur tika konstatēta tā nāve.

Džounsai tika piemērota 3 miljonu dolāru liela drošības nauda, un viņas divgadīgais dēls tika atstāts tēva aprūpē.

Džounsa lietoja metadonu un to bija darījusi arī grūtniecības laikā. Sieviete pirms trim dienām bija pārgājusi no barošanas ar krūti uz mākslīgo pienu, jo mazulis to saņēma pietiekami, bet sieviete agrāk liktenīgajā dienā bija pabarojusi bērniņu ar krūti, jo viņa bija pārāk nogurusi, lai dotos uz lejas stāvu un sagatavotu pudeli mākslīgā piena.

Reuters/Scanpix

Metadonu izraksta, lai samazinātu pacienta atkarību no opioīdiem un pretsāpju līdzekļiem. Medikaments ir nekaitīgs, ja to lieto atbilstoši receptei, un iepriekšējie pētījumi vēsta, ka zāles var lietot mātes, kuras baro ar krūti.

Pētījumi arī liecina, ka amfetamīns un metaamfetamīns atkarīgas mātes pienā ir atrodams daudz augstākā koncentrācijā nekā sievietes asinīs.

2003.gadā sieviete no Kalifornijas tika apsūdzēta par sava 3 mēnešus vecā dēla nogalināšanu, jo arī viņš bija saņēmis letālu metamfetamīna devu, dzerot mātes pienu. 2012.gadā Megija Vortmena atzina savu vainu netīšā slepkavībā pēc tam, kad viņas 6 nedēļas vecais mazulis zaudēja dzīvību, saņemot ar metaamfetamīnu saindēto mātes pienu. Abas sievietes aktīvi lietoja narkotikas, kamēr ar krūti baroja savus mazuļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:13

Jaunākās diskusijas