Atpakaļ uz nra.lv

Cilvēkiem, kuriem nepatīk rūgti ēdieni, ir mazāka iespēja saslimt ar Covid, apgalvo pētījums

tautaruna.lv 4.jūnijs 2021, 16:46
 
pexels.com
Cilvēki, kuri ir jutīgi pret rūgtu garšu, varot būt labāk aizsargāti pret jauno koronavīrusu, apgalvo ārsti.

Kā ziņo "Mirror", pētnieki apgalvo, ka tādu produktu, kā greipfrūtu, vīnu, spinātu, kafijas, alus un šokolādes nelietošana, var palīdzēt ķermenim dabiski cīnīties pret vīrusiem, kas nonāk elpceļos.

Rinologu - speciālisti deguna un deguna dobuma slimībās - komanda Batonrūžā, Luiziānas štatā, atklāja, ka cilvēki, kuriem nepatīk rūgta garša, 10 reizes retāk inficējas ar vīrusu un neviens no pētījumā iesaistītajiem netika hospitalizēts.

Ārsti gan norāda, ka pētījuma rezultāti ļauj secināt, ka cilvēki, kuri mazāk izjūt rūgtu garšu, ir neaizsargātāki pret Covid.

Pētījumā piedalījās 1935 cilvēki no dažādām medicīnas iestādēm un slimnīcām visā ASV un veica garšu testus, lai noskaidrotu, cik izteikti viņi izjūt dažādas garšas.

Cilvēki, kuri mazāk izteikti juta garšas, biežāk inficējās ar Covid. Ārsti uzskata, ka saikni starp garšas izjūtu un inficēšanos var skaidrot ar īpašu receptoru veidu mutē un kaklā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas