Uz nra.lv
 

Kā apkarot nezāles, lai nekaitētu dārza augiem

Dārzs un māja 26.maijs 2019
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Portāls "doityourself.com" piedāvā veidus, kā draudzīgā veidā, neizmantojot ķīmiju, iznīdēt nezāles, nekaitējot citiem augiem.

1.

Kukurūzas milti
Šī metode noder piemājas zālājam un dārzam, kurā vēl nav iekoptas dobes.
Vispirms jāpagaida, kamēr no zemes izlien pirmais zaļums un sāk augt. Tad vienkārši dārzu pārkaisa ar plānu kukurūzas miltu kārtiņu.

Kukurūzas milti novēršot nezaļu augšanu vēl pirms tās ir izlīdušas no zemes, tādēļ jābūt uzmanīgiem - izkaisot miltus ātrāk var arī tikt kavēta "labo augu" augšana.

Tāpat kukurūzas milti piesaista tārpus, kuri irdina un bagātina augsni, tāpēc kukurūzas milti ir laba ideja, ja nav liela nezāļu problēma.

2.

Etiķis
Ielejiet neatšķaidītu etiķi pudelē ar izsmidzinātāju un apsmidziniet tieši nezāles, kuras vēlaties likvidēt. Rezultāts būs redzams dažu stundu laikā. Labākam rezultātam veiciet šo procedūru saulainā dienā, kad nav vēja.
Tāpat etiķis ir lielisks līdzeklis, kā kontrolēt dārza kaitēkļus.

3.

Soda
Sodu izkaisa tieši uz platību, kurā ir nezāles, lai augsne būtu mazāk labvēlīga to augšanai. Tāpat sodu var pārkaisīt pār ietvju vai piebraucamo celiņu plaisām.

4.

Sālsūdens
Vispirms uzvāra ūdeni ar sāli (2:1 attiecība) un tad verdošu sālsūdeni uzlej tieši uz nevēlamajiem augiem.
Tāpat var lietot sāli "sausā" veidā, taču jāievēro piesardzība - "augsnes sāļošana" var būt liktenīga arī citiem augiem, kas tur neiedzīvosies. Visu saprāta robežās!

5.

Mulča
Nokaisa platību ar mizu mulču, ja nevēlaties, lai tajā augtu nezāles, taču nedrīkst "aprakt" augus, kurus gribat, lai zaļot.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija