Atpakaļ uz nra.lv

IESKATIES: Publicēts īpašs aicinājums prezidentam Vējonim

tautaruna.lv 18.novembris 2018, 14:17
 
AFP/ SCANPIX
Jau ilgāku laiku mediji vēsta par situāciju Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā(NMPD). Kāds dienesta darbinieks publicējis īpašu aicinājumu Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

"2018.gada 9.novembrī NMPD direktore Liene Cipule izsludināja ārkārtas medicīnisko stāvokli Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, kuras cēlonis ir katastrofāls personālresursu trūkums Rīgas reģionālajā centrā. Cipules lēmums par šāda stāvokļa izsludināšanu ir pamatots un nav apspriežams," raksta ieraksta autors.

"13.11.2018. tikšanās laikā ar NMPD darbiniekiem veselības ministre Anda Čakša apsolīja, ka viņa iesaistīsies krīzes situācijas risināšanā, taču līdz šodienai aktīvas darbības neesam sajutuši. Tā pat #AndaCaksa uzsvēra, ka krīzes risināšana būtu jaunā Ministru kabineta uzdevums. 2018.gada 14.novembrī ministru prezidenta kandidāts Jānis Bordāns paziņoja, ka valdības veidošanas sarunas tiek pārtrauktas. Līdz ar to ir izveidojusies situācija, ka jauns ministru kabinets var netikt izveidots vēl ilgi, jo ir sajūta, ka 13. Saeimā ievēlēto partiju sarunas ir nonākušas strupceļā. Ārkārtas medicīniskā situācija NMPD ir jārisina šodien un tagad un sabiedrībai nav laika gaidīt, līdz tiks apstiprināts jauns ministru kabinets."

Ieraksta noslēgumā tā autors pauž šādus vārdus: "Ar šo ierakstu es vēršos pie Latvijas valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, 13.Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces un esošās valdības premjerministraMāra Kučinska un visiem 13.Saeimā ievēlēto frakciju vadītājiem un lūdzu Jūs aktīvi iesaistīties ārkārtas medicīniskās situācijas risināšanā, jo pašreizējā veselības ministre nav demonstrējusi izpratni par esošo situāciju un turpina maldināt sabiedrību par patieso situāciju gan NMPD atalgojuma jomā, gan arī attiecībā uz pašu ārkārtas medicīnisko situāciju. Noskaņa NMPD darbinieku vidū ir ļoti slikta un, ja situācija netiks risināta, tad atlūgumu skaits NMPD turpinās pieaugt."

Jau vēstīts, ka aģentūra LETA jau ziņoja, ka NMPD izlēmis izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu dienestā. Kā žurnālistiem sacīja dienesta direktore Cipule, patlaban dienestā notiek "masveida mediķu aizplūšana", kas saistīta ar mediķu neapmierinātību ar lielo slodzi un nesamērīgi mazo atalgojumu, kā arī par neskaidrību, kas ar mediķu atalgojumu notiks nākamgad.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas