Apmeklētāju plūsmas mazināšanai "Maxima" veikalos rēķinus var apmaksāt tikai noteiktās stundās

Rēķinu apmaksa vairumā "Maxima" veikalu iespējama no plkst.8 līdz 10 rītā, kā arī no plkst.20 līdz 22 vakarā.
23.02.2021. Ziņu aģentūra LETA
 
Maxima Latvija, ZiniCenu ©F64 Vladislavs Proškins

Apmeklētāju plūsmas mazināšanai mazumtirgotāja SIA "Maxima Latvija" veikalu tirdzniecības kasēs rēķinu nomaksa pašreiz iespējama tikai noteiktās stundās no rītiem un vakaros, aģentūrai LETA apliecināja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Viņa informēja, ka rēķinu apmaksa vairumā "Maxima" veikalu iespējama no plkst.8 līdz 10 rītā, kā arī no plkst.20 līdz 22 vakarā. Vienlaikus "Maxima" veikalos Valkā, Raiņa ielā 7, un Rīgā, Viestura prospektā 26, to specifikas dēļ rēķinu nomaksa iespējama no plkst.8 līdz 11 rītā un no plkst.19 līdz 22 vakarā.

"Ņemot vērā, ka februāra sākumā tika ieviesti vēl striktāki tirdzniecības ierobežojumi, cilvēku plūsmas mazināšanai, rēķinu apmaksas laiku īstermiņā esam novirzījuši uz stundām, kad veikalā ir vismazāk cilvēki - agri no rīta vai pašā vakarā," sacīja Dupate-Ugule un uzsvēra, ka tas ir vēl viens solis, lai kopīgiem spēkiem apturētu Covid-19 izplatību.

Pēc Dupates-Ugules teiktā, iedzīvotāju plūsmas mazināšanai šāds solis patiešām ir līdzējis, un cilvēki šo kārtību respektē un vairums apmaksā rēķinus no rīta un vakarā.

Viņa skaidroja, ka uzņēmums aktīvi pielāgojas Covid-19 izraisītajām korekcijām, tāpēc, ņemot vēra iedzīvotāju lielo interesi apmaksāt rēķinus kopā ar ikdienas pirkumiem "Maxima" veikalos, pēdējā gada laikā par 56% "Maxima Latvija" paplašinājuši savu partneru loku.

Dupate-Ugule sacīja, ka "Maxima" veikalu kasēs var apmaksāt 400 dažādu pakalpojumu sniedzēju rēķinus, piemēram, par sadzīves un komunālajiem pakalpojumiem, gāzi, telekomunikācijām, apsaimniekošanu, kā arī virkni pašvaldību izrakstītos nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumus.

Rēķinus var apmaksāt, uzrādot maksājuma paziņojumu ar svītrkodu, kura skenēšana notiek tāpat kā jebkuram citam veikala produktam. "Klientu ērtībām pie veikala kasēm esam ieviesuši arī bezkontakta skeneri, tādējādi norēķinoties vēl drošāk bez papildus saskares, skenējot svītru kodu no viedierīcēm vai arī papīra formāta rēķina," sacīja "Maxima" pārstāve.

Norēķinus iespējams veikt gan ar bankas karti, gan skaidrā naudā, un, pēc Dupates-Ugules teiktā, ik gadu pieaug pakalpojuma pieprasījums, piemēram, 2020.gadā nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu skaits audzis piecas reizes.

 
 
Tiem, kas patlaban ir aktīvi darba tirgū, ir cerības uz algas pielikumu. Arī darbaspēka trūkums gandrīz visās nozarēs patlaban rada spiedienu uz darba devējiem paaugstināt algas, Dainis Gašpuitis, SEB bankas ekonomists