Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_downwardPolitika

ASV Kongresa apakšpalātas Demokrātu frakcijas vadītājs Hakims Džefrijs neizslēdz ASV militārpersonu nosūtīšanu uz Ukrainu, minēts viņa intervijā telekanālam „CBS News”.
8.mai Portāls nra.lv
Veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) parādsaistības pagājušajā gadā sasniedza 220 153 eiro, kas ir par 18 628 eiro vairāk nekā 2022.gadā, kad tās bija 201 525 eiro apmērā, liecina valsts amatpersonas iesniegtā deklarācija par 2023.gadu.
8.mai Ziņu aģentūra LETA
"Es labprāt iesaistos valsts dzīvē un valsts pārvaldes ietekmēšanā, izsakot viedokli," viesojoties raidījumā "Nra.lv sarunas", saka ekspremjers un bijušais Latvijas bankas prezidents Einars Repše.
8.mai Portāls nra.lv
Ilggadējo Latvijas politiskās skatuves vadošo prīmu – “Vienotību” – jau labu laiciņu vajā dažādas likstas. Viss sākās ar bijušā premjera Krišjāņa Kariņa lidojumiem ar privātām lidmašīnām, taču ar to “Vienotības” nedienas nebeidzās. Aplokšņu algas partijas birojā, it kā mēģinājumi ietekmēt vēlēšanu rezultātus un tagad vēl šaubīgi ziedojumi. Citiem vārdiem, pilna politisko grēku buķete, kas vairāk vai mazāk ir, visticamāk, visu politisko spēku ikdiena.
8.mai Bens Latkovskis
Rēzeknes dome ir izsmēlusi savas iespējas rīkoties atbilstoši likumam, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" uzsvēra vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Tipiskākais nelikumīgu televīzijas pakalpojumu nodrošinātājs ir vidēja vecuma vīrietis, kurš jau agrāk strādājis legālā šādu pakalpojumu uzņēmumā, otrdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Vitālijs Polovinskis.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Latvijas nacionālā zāļu apgādes asociācijas (LNZAA), Latvijas farmaceitiskās aprūpes asociācijas un Mazo aptieku asociācijas pārstāvji nosūtījuši vēstuli amatpersonām, paužot bažas par to, ka diskusija ar nozari par zāļu cenu samazināšanu patlaban nenotiek, aģentūrai LETA pauda LNZAA valdes loceklis Jānis Lībķens.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Ukrainas Drošības dienests paziņojis par Krievijas Federācijas FSB plāna likvidēt Ukrainas prezidentu un citus valsts augstākās militāri politiskās vadības pārstāvjus izgāšanos, raksta "Pravda".
7.mai Portāls nra.lv
Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) nosoda un par "klaji nepieņemamiem" uzskata Kultūras ministrijas (KM) izstrādātos "imigrācijas palielināšanas plānus", aģentūru LETA informēja partijā.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Šodien valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Putina inaugurācijas dienā laikapstākļi Maskavā krasi mainījās: kļuva auksts, pēkšņi snigt un līt, raksta "Dialog".
7.mai Portāls nra.lv
Valdība otrdien atbalstīja Valsts policijas majora nosūtīšanu dalībai Eiropas Savienības novērošanas misijā Gruzijā un 35 788 eiro piešķiršanu misijas finansēšanai.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Pret Lielbritānijas Aizsardzības ministriju vērsts plašs kiberuzbrukums, kas saistīts ar bruņoto spēku pārstāvju vārdiem un maksājumu informāciju, otrdien apstiprināja Lielbritānijas darba un pensiju ministrs Mels Straids.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Apspriešanai izlikts dokuments "Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāns 2024.–2027. gadam", kas paredz palielināt pirmreizējo migrantu daudzumu no 1,1% gadā līdz 2.2% gadā. Kultūras ministrijas mājas lapā izliktais dokuments izpelnījies asu sabiedrības nosodījumu.
7.mai Portāls nra.lv
Šodienas Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārās sekretāres darba pienākumus sākusi pildīt politiķe Dace Melbārde (JV), informē ĀM.
7.mai Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Čehijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku, lai izteiktu protestu pret Krievijas kiberuzbrukumiem Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts institūcijām un infrastruktūrai.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Šodien valdības sēdē plānots skatīt Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Nevienam no Krievijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem nevajadzētu piedalīties šodien gaidāmajā Krievijas režīma līdera Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā, vēstulē ES augstajam pārstāvim ārpolitikā un drošības politikā Žuzepam Borelam aicinājusi Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcija.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Otrdien Maskavā notiks Krievijas diktatora Vladimira Putina kārtējā "inaugurācija" uz piekto pilnvaru termiņu pēc tā sauktajām prezidenta vēlēšanām.
7.mai Ziņu aģentūra LETA
Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže pirmdien darba vizītē Tallinā uzsvēra Latvijas un Igaunijas ciešo sadarbību starptautiskā atbalsta nodrošināšanai Ukrainai, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
NATO sabiedroto drošība ir arī mūsu drošība un "uzbrukums Baltijai būtu uzbrukums mums visiem", ko nedrīkst pieļaut, pirmdien pēc Baltijas valstu un Vācijas valdību vadītāju sarunām preses konferencē uzsvēra Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
6.mai Ziņu aģentūra LETA, nra.lv