Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Pasaulē

Rajevs: Mums nevajadzētu lemt un zīlēt par to, kas jādara ukraiņiem ar viņu zemi

© Flickr

"Tā ir viņu valsts, viņu teritorija, un tas ir absolūti tikai viņu viedoklis un lēmums, kādā veidā un ko viņi var darīt ar savu teritoriju. Tāpēc zīlēt un minēt par to, ka mēs atdosim Ukrainu līdz Dņeprai vai vēl kaut kādā citā veidā mainīsim, lai apturētu šo konfliktu, nav ētiski pareizi," TV24 raidījumā “Par karu Ukrainā ar Igoru Rajevu” izsakās NBS rezerves pulkvedis un 14. Saeimas deputāts (frakcijām nepiederošs) Igors Rajevs.

Raidījumā diskutējot par karadarbības attīstību un iespējamo Ukrainas pārdalīšanu, Rajevs aicina atcerēties 1939. gadā parakstīto Molotova-Ribentropa paktu, kas dramatiski ietekmēja latviešus. "Mēs visi atceramies Molotova-Ribentropa paktu, pēc kura tad divas varas, nerēķinoties ar mums un nedomājot par to, kāds ir mūsu viedoklis, vienkārši pārdalīja mūsu teritoriju un atdeva kādam citam. Pirmais, es negribu, lai kāds pārdala mūsu teritoriju, un es negribu, lai kāds pieņem lēmumu par to, kas notiks mūsu zemē. Par to varam lemt tikai mēs paši! Ja mēs negribam, lai kāds cits lemtu par mūsu zemes pārdalīšanu, mums nevajadzētu lemt un zīlēt par to, kas jādara ukraiņiem ar viņu zemi,” uzsver Rajevs.
“Ja mēs nelemsim par to, kā pārdalīt citas zemes un ko kurš varētu atdot, tad arī neviens nelems par to, ko darīt ar mūsu zemi,” konkrēts ir deputāts.