Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Latvijas Nacionālā opera un balets meklē trīs darbiniekus; alga līdz pat 7830 eiro

© f64.lv, Kaspars Krafts

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursu uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) trim valdes locekļu amatiem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tiek meklēts valdes loceklis mākslinieciskajos jautājumos ar valdes priekšsēdētāja kompetenci, valdes loceklis administratīvajos jautājumos un valdes loceklis finanšu jautājumos.

Visiem kandidātiem tiek prasīta nevainojama reputācija, augstākā izglītība, valsts valodas un vismaz divu svešvalodu brīva pārvaldīšana, vismaz piecu gadu pieredze, lai profesionāli pildītu pienākumus LNOB valdē, kā arī zināšanas un izpratne jomā, par kuru varētu būt jāatbild konkrētajā amata pozīcijā.

Valdes locekļu amata pretendentiem tiks novērtētas attiecīgajos Ministru kabineta noteikumos paredzētās kompetences, no kurām būtiskākās būs komandas vadīšana, stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, kā arī lēmumu pieņemšana un atbildība.

Valdes locekļiem paredzēta mēneša atlīdzība no 7047 līdz 7830 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz 26. aprīlim. Katrs pretendents var pieteikties tikai uz vienu valdes locekļa amatu.

Patlaban LNOB valdē ir Egils Siliņš, Inese Eglīte un Sandis Voldiņš. Visi trīs konkursa kārtībā amatos tika apstiprināti 2019. gada rudenī.

LNOB ir valstij piederoša SIA, kuras kapitāla daļu turētāja ir KM.