Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Noskaidrots, kuri uzņēmumi sniegs atbalstu sabiedrisko mediju apvienošanas procesā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Sabiedrisko mediju apvienošanas juridiskos un finanšu pārvaldības pakalpojumus sniegs zvērinātu advokātu birojs "TGS Baltic" un grāmatvedības pakalpojumu uzņēmuma "Grant Thornton Baltic" apvienība, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvji.

Līgumu ar abiem uzņēmumiem parakstījusi SEPLP, Latvijas Radio un Latvijas Televīzija (LTV).

"TGS Baltic" un "Grant Thornton Baltic" piedāvājums atzīts par labāko SEPLP organizētā iepirkumā, kurā piedalījās pieci pretendenti.

SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis norāda, ka eksperti sniegs specifisku pakalpojumu, kas nepieciešams vienreizēja un komplicēta uzdevuma veikšanai, lai vienotā sabiedriskā medija izveidošana līdz nākamā gada janvārim noritētu bez aizķeršanās.

Saskaņā ar noslēgto līgumu kompāniju pienākums būs līdz jūlijam sagatavot reorganizācijas līguma projektu un citus Latvijas Radio un LTV apvienošanai saplūšanas veidā obligāti nepieciešamos korporatīvos un citus saistītos dokumentus, nodrošinot atbalstu to reģistrācijai Uzņēmumu reģistrā.

Konsultantu uzdevums būs arī sniegt konsultācijas par reorganizācijas īstenošanu, tai skaitā darba tiesiskajiem un personālvadības, finanšu vadības, grāmatvedības un nodokļu jautājumiem, kā arī līgumsaistību pāreju reorganizācijas procesā. Konsultanti veiks abu plašsaziņas līdzekļu mantas novērtēšanu, lai apliecinātu mantas pietiekamību pamatkapitāla apmaksai, kā arī sniegs priekšlikumus rīcības plāna izstrādei jaunizveidotā uzņēmuma "Latvijas Sabiedriskais medijs" valdei pirmajam darbības gadam.

"TGS Baltic" un "Grant Thornton Baltic" pakalpojumu izpildes termiņš ir no līguma parakstīšanas brīža 9.maijā līdz 2025.gada 31.janvārim. Plānotā līguma summa par sniegtajiem pakalpojumiem ir 79 255 eiro. Līguma apmaksa paredzēta no valsts budžeta līdzekļiem, kas 2024.gadam tika piešķirti SEPLP ar mērķi nodrošināt sabiedrisko mediju apvienošanas procesa sagatavošanu un īstenošanu.

LETA jau vēstīja, ka aprīļa sākumā uzsākta Latvijas Radio un LTV apvienošana, abām valsts kapitālsabiedrībām saplūstot, lai nodibinātu iegūstošo VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs", kas darbu sāks 2025.gada 1.janvārī.

Reorganizācijas nosacījumi paredz, ka iegūstošās sabiedrības pamatkapitāls netiks palielināts, reorganizācijas procesā iesaistītās sabiedrības nodos visu savu mantu iegūstošai sabiedrībai un beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa. "Latvijas Sabiedriskais medija" kapitāla daļu turētājs būs SEPLP.