Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

Advokāte: Nepieņemami, ka mans bērns varētu dabūt pa muti uz ielas savu uzskatu dēļ

© Flickr

"Vienalga, vai aizstāvot Ukrainu vai viendzimuma pāru attiecības, gribētu, lai mans bērns varētu brīvi iestāties par saviem uzskatiem," TV24 raidījumā "Preses klubs" saka zvērināta advokāte Santa Oborenko.

"Man personīgi ir nepieņemami un neiedomājami, ka mans bērns, atvainojos par žargonu, varētu dabūt pa muti uz ielas savu uzskatu dēļ," diskutējot par naida runas noziegumiem Latvijā, saka advokāte.
Advokātes Oborenko pārstāvētais birojs ir uzņēmies sniegt bezmaksas juridisko palīdzību cietušajam, pret kuru ticis vērsts naida noziegums. Viņa skaidro lietas attīstību un neslēpj, ka ir gājis raibi - bijis prokurora priekšraksts par sodu, kas tika pārsūdzēts. Tiesa piesprieda vainīgajam brīvības atņemšanu - divus gadus, piemērojot to nosacīti, ar kuru cietušais nav bijis mierā.
"Cietušais vēlējās reālu brīvības atņemšanas sodu. Mums izdevās pārliecināt apelācijas instances tiesu, ka uzbrucēja personība neliecina par to, ka viņš kaut ko iemācīsies, ja nesaņems reālu brīvības atņemšanas sodu," skaidro advokāte, norādot, ka ir pagājuši divi gadi un priekšā vēl ir kasācija.