Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_downwardKultūra

"Arēnā Rīga" 14. maijā  notika mūžībā aizgājušā komponista Jura Kulakova piemiņai veltīts koncerts "Sirds kā pērkondārds", aģentūru LETA informēja producents Sandis Mohovikovs.
16.mai Ziņu aģentūra LETA
Ceļot jaunas muzeja ēkas vai atjaunojot esošās, Latvijā neviens nedomāja, ka kaimiņvalsts kā lācis kādu dienu celsies pakaļkājās, lai sāktu asiņainu karu, kas tagad apdraud arī mūsu valsts drošību. Situācija, kad jādomā, kā nosargāt muzeju krājumus, jau kādu laiku nomoka muzeju darbiniekus. Kādi ir draudi un ko sargā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs? Atklāti par situāciju Latvijā “Neatkarīgajai” stāsta muzeja direktors Arnis Radiņš.
16.mai Ieva Zemīte
Ziedoņa mēneša pašā viducī, pavasara krāsu un smaržu pilnbriedā mūžībā aizsaukta daudzu paaudžu teātra un kino skatītāju mīlētā Nacionālā teātra aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932 – 14.05.2024).
14.mai Santa Raita
Muzeju naktī, 18.maijā, vairāk nekā 217 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas bez maksas uzņems apmeklētājus, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Reizēm, lai apsveiktu māmiņu pietiek ar buču un apskāvienu. Reizēm pietiek ar dāvanu, kas radīta savām rokām. Taču reizēm pietiek ar dziesmu, kur, vārdos ieklausoties, viss ir pateikts.
12.mai Lauma Ozola
No 13. līdz 17. maijam Berlīnē risināsies viena no lielākajām klasiskās un laikmetīgās mūzikas izstādēm pasaulē “Classical:Next”. Jau vienpadsmito reizi Latvijas Mūzikas informācijas centrs tajā reprezentēs valsts klasiskās un laikmetīgās mūzikas jaunumus, rādot pasaulei nozares aktualitātes.
11.mai Sandris Vanzovičs
Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programma 2024" šogad apstiprināti 67 projekti, ziņo aģentūra LETA.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Tagad, kad ir iespēja ceļot uz tuvām un tālām zemēm, nereti aizmirstam par vietām, kas ir tepat Latvijā. Tās ir pilis un muižas. Tās ir vietas, kur pagātne ieskatās acīs nākotnei.
5.mai Lauma Ozola
Latvijas Literatūras gada balvu (LALIGABA) par labāko prozas autordarbu šogad piešķīra Svenam Kuzminam par romānu "Skaistums un nemiers", kuru izdevusi "Dienas grāmata", informē LALIGABA.
30.apr Ziņu aģentūra LETA
Dons dodas iekarot Eirovīziju – pirmdien Latvijas delegācija devās uz Zviedrijas pilsētu Malmi, lai sagatavotos atbildīgajam priekšnesumam 9. maijā, kad Dons uzstāsies konkursa pusfinālā.
30.apr Monika Sila
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, kas atrodas Vecrīgā tieši blakus Doma baznīcai, ir viens no vecākajiem muzejiem Eiropā. Šobrīd tas atrodas kritiskā stāvoklī, vēsta raidījums "Nekā personīga".
28.apr Portāls nra.lv
Ziedoņa mēneša pirmajā svētdienā, 5. maijā, plkst. 17.00 RKTMC «Mazā ģilde» Lielajā zālē  gaidāms leģendārās latviešu pianistes Jautrītes Putniņas piemiņas koncerts – «Saules mūzika. Jautrītei Putniņai 95».
27.apr Santa Raita
76 gadu vecumā mūžībā devies dzejnieks un dziesminieks Pāvils Johansons.
25.apr Portāls nra.lv
Iespējams, ka šī ir viena no pārsteidzošākajām Pasaules grāmatu dienām vēsturē, jo Latviju ieskauj balts sniegs. Taču tas nemazina prieku rakstniekiem, kā arī grāmatu mīļotājiem, jo šī diena viņiem ir nozīmīga.
23.apr Lauma Ozola
Kolektīvā ieguldījuma platformā "Kickstarter" tiek vākti ziedojumi dokumentālās filmas "Latviešu mīts" pabeigšanai, informē filmas pārstāvji.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Leons Leščinskis no maija vairs nebūs štata aktieris Liepājas teātrī, aģentūru LETA informēja teātris.
22.apr Ziņu aģentūra LETA
Olga Šepicka-Slapjuma atgriezusies aktrises profesijā, pateicoties vēsturiskajai kinodrāmai "Marijas klusums". Filmas tapšanas laikā viņa sala pamestā cietumā, cīnījās ar klaustrofobiju karcerī, kā arī filmējās karjerā naktī – nošaušanas epizodē... “Kontekst.lv” sarunājās ar aktrisi par šo skaudro lomu.
22.apr Jūlija Rumjanceva, speciāli portālam “kontekst.lv”