Dzīvojam skaisti

Dzīvojam skaisti

Kā pareizi tīrīt grilu, lai tas būtu drošs

Monika Sila

Netīrs grils var apdraudēt veselību un drošību, tāpēc ir labi zināt, kā vislabāk uzturēt grilu tīru.

Salātu mērce ar avokado eļļu

Marta Magone

Mērces ir klasiska nepieciešamība salātu sajaukšanai. Šajā garšīgajā versijā avokado eļļa kalpo kā veselīga izvēle, jo tai ir viegla garša, un tā ir bagāta ar sirdij veselīgiem mononepiesātinātajiem un polinepiesātinātajiem taukiem.

Baltā galdauta dienas idejas

Lauma Ozola

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, ko kopš 1990. gada atzīmējam 4.maijā, saucam arī par Baltā galdauta dienu. Tā ir tradīcija, kas ar katru gadu pulcina arvien vairāk un vairāk svinētājus.

Ātrās makaronu vakariņas. Kā pagatavot makaronus, lai tie būtu veselīgi?

Deizija Estere Markusa

Makaroni ir ne tikai maltīte, ko var ātri pagatavot, bet arī maltīte, kas var būt papildināta ar dārzeņiem, veselīgiem taukiem, olbaltumvielām un citām barojošām sastāvdaļām.

Alumīnija folijas izmantošanas meistarklase

Marta Magone

Grilēšanas sezonā folija ir pavāra slepenais ierocis. Uzziniet veidus, kā izmantot šo brīnišķīgo vairākuzdevumu priekšmetu.

Kafija vai tēja: kas ir labāks?

Deizija Estere Markusa

Tēja ir otrs populārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens. Un kafija daudziem no mums ir labākais, kā vienkārši pamosties un pavadīt dienu. Bet, ja meklējat siltu (vai ledus aukstu) dzērienu, kas būtu labs un derētu arī veselībai, ko izvēlēties?

Tortiljas ar olu salātiem

Marta Magone

Pagatavojiet krēmīgus, pikantus olu salātus, lai padarītu tortiljas garšīgas. Olu salāti pasniegti ar mājās gatavotu mērci.

Triki, kas noderīgi, darbojoties virtuvē

Monika Sila

Īss padomu saraksts ar dažiem trikiem, kas šķiet visnoderīgākie virtuvē un dažādās dzīves situācijās. Tikai nesakiet, ka ik pa laikam nezinām, kā ar kādu situāciju tikt galā.

Tējas mīļotāji, 8 labākās un sliktākās lietas, ko pievienot tējai

Monika Sila

Ir viena liela tējas vārīšanas kļūda, kas var ietekmēt veselību: pārāk karsts ūdens. Verdošs ūdens ne tikai applaucē smalkās tējas lapas, radot rūgtu garšu, bet vairāki pētījumi ir saistīti ar karstās tējas dzeršanu un barības vada vēzi.

Cūkgaļas fileja ar grauzdētiem kartupeļiem un diļļu krēmu

Marta Magone

Ātri pagatavota garšvielu sāls no košera sāls, paprikas, sīpolu pulvera un melnajiem pipariem piešķir cūkgaļas filejai daudz garšas.

Makaroni ar zivīm. Receptes, kas jāizmēģina

Deizija Estere Markusa

Zivis ir svarīga veselīga uztura sastāvdaļa, un tās  dod daudz veselībai svarīgu ieguvumu.

Apnicis lasis? Tā vietā izmēģiniet citu zivju ēdienus

Deizija Estere Markusa

Olbaltumvielām un sirdij veselīgiem taukiem bagāts, lasis nenoliedzami ir ieguvums mūsu ēdienkartei. Nav brīnums, ka lasis ir populāra zivs Latvijā, Amerikā un citur. Bet, neskatoties uz visām laša īpašībām, lasis nav vienīgā veselīgā zivs, ko var pagatavot.

Šķiedrvielu saturošu brokastu receptes svara zaudēšanai

Marta Magone

No saldās līdz sāļajai – šīs brokastu idejas palīdzēs iesākt dienu un palīdzēs samazināt vai uzturēt svaru. Dažām uzturvielām ir daudz priekšrocību, kā, piemēram, šķiedrvielām — un, lai gan tās nav grūti iegūt, daži no mums tās neuzņem pietiekami daudz.

lasītākais