Atpakaļ uz nra.lv

Latvijā grib rīkot vēl vienu referendumu

Portāls nra.lv 9.marts 2018, 13:16
 
F64
Vides aktīvisti un citas sabiedrībā atpazīstamas personas ir iecerējušas sarīkot referendumu, lai pamatotu Latvijas kā "zaļas valsts" raksturojuma iekļaušanu Satversmē, informēja referenduma iniciatoru pārstāve Ginta Zalaka.

Viņa skaidroja, ka referenduma rīkotāju ideja ir rosināt papildināt Satversmi un nostiprināt likumdošanas augstākajā līmenī to, ka Latvija ir zaļa valsts. "Ar referendumu mēs noskaidrosim, vai latvieši to grib. Ja iedzīvotāji atbalstīs, tad var domāt par tālāku rīcību Satversmes papildināšanai," sacīja Zalaka.

Zalaka uzsvēra, ka referendums nav uzskatāms par politisku projektu, bet gan pilsonisku iniciatīvu.

Lai nonāktu līdz referendumam, iniciatīvas grupai gan vispirms būs jāsavāc iecerei ne mazāk kā vienas desmitās daļas vēlētāju atbalsts. Satversmes grozījumu projekta ierosināšanai ir izveidojama iniciatīvas grupa, kurai iecerētais likumprojekts vai Satversmes grozījumu projekts ir jāreģistrē Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK). CVK ir tiesības atteikt likumprojekta vai Satversmes grozījumu projekta ierosināšanu, ja iniciatīvas grupa neatbilst likuma prasībām vai projekts pēc formas vai satura nav pilnībā izstrādāts. Tad 12 mēnešu laikā no iniciatīvas reģistrēšanas dienas jāsavāc vismaz vienas desmitās daļas vēlētāju parakstu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas