Atpakaļ uz nra.lv

Sievietes atklāsmes: Inficējos ar HIV taisot tetovējumu. Ārsti man deva pusgadu

Portāls nra.lv 26.februāris 2018, 7:00
 
Scanpix
57 gadus vecā Lima Parenta no Jaunzēlandes jaunībā inficējās ar HIV, kad taisīja tetovējumu. Toreiz ārsti viņai teica, ka Limai atlicis dzīvot vien sešus mēnešus, taču kopš tā brīža pagājuši 25 gadi, bet sieviete joprojām izbauda dzīvi.
1992. gadā Lima uztaisīja pirmo tetovējumu - taureni bikini zonā. Tad jauniete vēlējās atbalstīt savu jaunāko māsu, kura baidījās taisīt tetovējumu. Lima, kā vecākā māsa, pie tetovējumu meistara devās pirmā.
"Visām supermodelēm bija tetovējumu, tas bija stilīgi. Sekundes laikā es pieņēmu lēmumu, kas mainīja visu manu dzīvi," atceras Lima.

"Pirms manis tetovējumu taisīja cits puisis. Es pamanīju, ka meistars nenomainīja adatas, bet neko viņam nepateicu. Tajos laikos neviens par tādām lietām nedomāja. Taču pēc manis adata tika nomainīta, un mana māsa netika inficēta," stāsta sieviete.

Pēc kāda laika Lima atgriezās Francijā, kur strādāja par gidu. Apmēram pēc 8 nedēļām viņa sajutās slikti. Lima saķēra gripu, viņas seja kļuva dzeltena, parādījās augsta temperatūra. Mediķi veica dauzās analīzes, jo simptomi norādīja uz malāriju, taču ārsti atklāja, ka Lima ir inficējusies ar HIV. Speciālistu prognozes bija šausminošas - sievietei atlicis dzīvot vien 6 mēnešus, vēsta "Life".

Jauniete bija šokā. Viņa nolēma doties atpakaļ pie radiniekiem un draugiem uz Jaunzēlandi.

Lidmašīnā viņa iepazinās ar pusi, kurā iemīlējās. Kopš tā brīža Lima nolēma dzīvot tā, it kā tā ir viņas pēdējā dzīves diena.

Taču pagājuši 25 gadi, bet Lima joprojām ir dzīva. Viņa apprecējās un dzemdēja divus bērnus. Viņi ir veseli. Pirms gada sieviete pārcēlās uz ASV, kur māca cilvēkiem, kā izvairīties no inficēšanos ar nāvējošo slimību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas