Atpakaļ uz nra.lv

Policisti sagādā ļoti sirsnīgu pārsteigumu bērniem

Portāls nra.lv 6.janvāris 2018, 20:55
 
Valsts policija
Dāvināt prieks rada siltumu sirdī – Rīgas Centra iecirkņa policisti Ziemassvētkos iepriecināja maznodrošināto ģimeņu bērnus.

Lai gan siltie un brīnumu pilnie svētki - Ziemassvētki un Jaunais gads - jau beigušies, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa policisti joprojām tos atceras ar patīkamām izjūtām. Jau otro gadu pēc kārtas šajā svētku laikā policisti dāvāja maznodrošināto ģimeņu bērniem kārotās Ziemassvētku dāvanas.

Pērnajā gadā Rīgas Centra iecirkņa policisti īstenoja labdarības akciju, kura norisinājās nedēļā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Tika savākta naudiņa, lai seši maznodrošināto ģimeņu bērni saņemtu dažādas dāvanas - galda hokeju, Lego, galda spēles, mīkstās rotaļlietas, attīstošo spēli maziem bērniem un saldumus (skatīt bildi).

Iesaiņojot dāvanas un sastādot braukšanas maršrutu, Rīgas Centra iecirkņa priekšnieks Mārcis Mežavilks kopā ar Kārtības policijas nodaļas priekšnieka vietnieku Jāni Lapsali un nepilngadīgo lietu inspektori Ingu Zviedri - Udalovu devās iepriecināt Rīgas Centra iecirkņa apkalpojamā teritorijā dzīvojošos maznodrošināto ģimeņu bērnus.

“Ierodoties pie bērniem, mēs neteicām, ka šīs dāvanas sarūpējuši policisti. Kopā ar kolēģiem bijām izdomājuši stāstu, ko stāstīt bērniem, proti, ka Ziemassvētku vecītis nezināja, kur šie bērni dzīvo, tāpēc sagatavotās dāvanas nogādāja pie mums uz iecirkni un palūdza, lai mēs tās viņiem aizvedam. Un tā nu mēs kļuvām par Ziemassvētku vecīša mazajiem palīgiem,” izstāstīja Mārcis Mežavilks. Viņš arī minēja, ka bērnu reakcija, saņemot dāvanas, bija dažāda: “Bija bērni, kuri ļoti priecājās par viņiem sarūpēto - saņemtais uzreiz tika vērts vaļā un no laimes lēkāts. Taču bija arī bērni, kuri nobijušies slēpās aiz saviem vecākiem un īsti nesaprata, kas notiek.”

Arī 2016. gadā tika īstenota labdarības akcija, kuras laikā Rīgas Centra iecirkņa policisti Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas audzēkņiem sagādāja nelielu Ziemassvētku pārsteigumu - biļetes uz Leļļu teātra izrādi.

“Redzot, cik priecīgi un laimīgi ir bērni, saņemot dāvanas, sapratām, ka arī turpmāk jāīsteno šī akcija, jo tās mērķis padara Ziemassvētkus arī šiem bērniem par īpašu laiku, un mums tas sniedz patiesu gandarījumu” uzsvēra M. Mežavilks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas