© Foto: Depositphotos

Nomainiet savu ierasto vistas ēdienu pret mājās gatavotiem vistas iesmiņiem svieta mērcē. Ēdiens tiek gatavots divās daļās, apvienojot vistu ar bagātīgu, sviesta mērci.

Gatavošanas process ir garš, bet nav sarežģīts, galvenais ir sagatavot visas vajadzīgās sastāvdaļas. Indijā šis ir populārs ēdiens - vistas makhani.

SASTĀVDAĻAS

3 ēdamkarotes citronu sulas

2-3 ēdamkarotes čili pulvera vai paprikas

4 vistas krūtiņas bez ādas vai 8 augšstilbu filejas, sagrieztas 5 cm kubiņos

3 ēdamkarotes kausēta sviesta vai gī iesmu apcepšanai

Foto: Pexels.com

Marinādei

200 ml bezpiedevu jogurta

1 ēdamkarote saspiestu ķiploku

1 ēdamkarote smalki sarīvēta ingvera

2 ēdamkarotes malta koriandra

2 ēdamkarotes maltas ķimenes

2 tējkarotes amchur pulvera (kaltēta mango pulveris)

1 ēdamkarote kaltēts sasmalcināts sierāboliņš

1 ēdamkarote kaltētu piparmētru lapu

1 tējkarote vienkāršā sāls

Mērcei

3 ēdamkarotes augu eļļas

1 tējkarote ķimenes

4-8 asie zaļie čili, sagriezti

90 g sviesta vai gī sviesta

2 vidēji sīpoli, smalki sagriezti

4 zaļas kardamona pākstis

½ ēdamkarotes saspiestu ķiploku

½ ēdamkarote rīvēta ingvera

1 tējkarote maltas kurkumas

2 tējkarotes kaltētas sierāboliņa lapas, sasmalcinātas

500 ml passata (tomātu biezenis), atšķaidīta ar 150 ml ūdens

2 tējkarotes garam masala garšvielas

100 ml krējums

Garnēšanai liela šķipsna koriandra lapu.

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA

  • Ierīvējiet vistas gaļā citrona sulu un čili pulveri vai papriku ar šķipsniņu sāls, atstāj uz 1 stundu. Bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas, pagaršo garšvielas, tad pievieno vistu. Labi samaisa un ieliek ledusskapī vēl uz 2 stundām.
  • Marinētos vistas gabaliņus uzvelciet uz metāla iesmiem, saglabājot atlikušo marinādi. Grilējiet uz karsta uguns 5 minūtes, laiku pa laikam apgriežot un aplejot ar izkausētu sviestu vai gī sviestu. Neuztraucieties, ja vista nav izcepta līdz galam, jo tā vēl gatavoties mērcē.
  • Lai pagatavotu mērci, pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas un ieber dažas ķimenes. Kad tās sāk šņākt, ieliek pārējās sēklas. Samazina siltumu un pievieno zaļos čili. Vienu vai divas reizes samaisa, līdz čili miza ir savilkusies, pēc tam pievieno sviestu vai gī. Palielina karstumu līdz viss sviests ir izkusis. Ieber sīpolus un apcep 10 minūtes, līdz sīpoli ir gaiši brūni un mīksti. Ja vēlaties viendabīgu mērci, ieliek šo maisījumu blenderī un sablendē līdz gludai masai.
  • Noslauka pannu ar virtuves dvieli un uzkarsē atlikušo eļļu. Ieliek tajā sasmalcinātas kardamona pākstis. Kad tās uzbriest, samazina uguni, pievieno ķiplokus un ingveru un apcep 30 sekundes, nepārtraukti maisot, līdz vairs nav jūtama ķiploka un ingvera smarža. Pievieno sīpolus, kurkumu un pusi no sierāboliņa. Pagaršo sāli. Ielej atšķaidītu passatu, labi samaisa un uzvāra. Samazina siltumu līdz vārīšanās temperatūrai un vāra, uzliekot vāku un laiku pa laikam maisot, apmēram 20 minūtes. Kad mērce būs gatavota, eļļa peldēs pa virsu.
  • Noņemiet vistas gabalus no iesmiem un sagrieziet kumosa lieluma gabaliņos. Pievienojiet tos mērcei, ielejiet apmēram 125 ml silta ūdens un marinādi un iemaisiet mērcē. Uzkarsē mērci līdz vārīšanās temperatūrai un samazina uguni. Pārkaisa ar garam masala un turpina gatavot 3-4 minūtes vai līdz vista ir gatava. Ja vēlaties, pievienojiet verdošu ūdeni, lai mērce būtu šķidrāka, pēc tam pagaršo garšvielas. Ielej pusi krējuma un labi samaisa.
  • Vistu pārliek servēšanas bļodā, pārlej ar atlikušo krējumu, pārkaisa ar atlikušajām sierāboliņu un izrotājiet ar svaigām koriandra lapām.

Makaroni ar zivīm, gardas receptes, kas jāizmēģina.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv