© Foto: pixabay.com

Marta otrā puse šogad būs īpaši jaudīga. Pirmais svarīgais notikums būs 20.martā, kad plkst.05:06 no rīta iestāsies pavasara ekvinokcija jeb Jaunais saules gads.

Tā ir diena, kad Saule ieiet Auna zīmē un uzsāk jaunu 12 zodiaku zīmju ciklu. Savukārt pavasara ekvinokcija ir laiks, kad dienas un nakts garums nostājas līdzsvarā, vienādā ilgumā un, turpmāk līdz vasaras vaulgriežiem, dienas kļūs arvien garākas un gaismas enerģijas aizvien vairāk. Daudzās senajās kultūrās tieši pavasara ekvinokciju svinēja kā īsto Jauno gadu.

Vēlme uzsākt jaunus sākumus

Foto: pixabay.com

Kad dabā enerģija no jauna piedzimst, aug un uzzied, tāpat notiek arī mums, cilvēkiem. Kopā ar Jauno saules gadu mēs sevī jūtam un sajūtam atmošanos un pamošanos. Pieaug mūsu spēks, enerģija, pieaug vēlme iet un darboties, pieaug vēlme uzsākt jaunus sākumus. Sagaidot pavasara ekvinociju, ir ieteicams iztīrīt māju un atnest tajā bērza vai vītola zarus, ko izplaucēt vāzēs. Abi šie koki nes spēcīgu enerģiju, kas palīdz attīrīt mājas no vecām un negatīvām enerģijām.

Māju ir ieteicams dekorēt ar dzeltenas krāsas ziediem, saules simboliem, tādā veidā sveicot un godinot sauli. Dziedāt dziesmas un sarūpēt gardu svētku mielastu.

Foto: pixabay.com

Šajā dienā ir svarīgi vairot prieku, labestību un saticību, teikt mīlestības pilnus vārdus saviem mīļajiem un arī, protams, sev. Svarīgi arī lūgt piedošanu un piedot, ja ir neatrisināti mezgli attiecībās.

Pusēnas Mēness aptumsums

Kad Jaunais saules gads sagaidīts, pavisam tuvu būs nākamie divi ļoti nozīmīgie notikumi. 25.martā plkst. 09:01 no rīta būs pilnmēness Svaru zīmē kulminācija un ap šo pašu laiku notiks arī pusēnas mēness aptumsums. Tradicionālā gada laikā notiek četri līdz pieci mēness un saules aptumsumi.

Mēness un saules aptumsums vienmēr notiek ar divu nedēļu starplaiku un šo laiku dēvē par aptumsuma koridoru. Mēness aptumsums vienmēr notiek pilnmēness laikā, savukārt Saules aptumsums - jaunmēness laikā.

Aptumsumu laiki jau izsenis tiek saistīti ar karmas laiku, jo šajos periodos saasinās tās mūsu dzīves jomas, ko neesam atrisinājuši, sakārtojuši, dziedinājuši. Savukārt jomas, kur esam nokārtojuši savus “eksāmenus”, aptumsuma laikā var atnest negaidītus apbalvojumus un pāriešanu “nākamajā klasē”.

Foto: pixabay.com

Aptumsumu laikā ir jābūt ļoti atbildīgam savās domās, emocijās, vārdos un darbos. Jo visu to, ko darīsim šajā laikā, aptumsuma enerģija pastiprinās un nākotnē kā bumerangs pie mums atgriezīsies. Jautājums, ko tu vēlies, lai bumerangs tev atnes?

Dabā un visumā viss ir haotiskā balansā

Šoreiz mēness aptumsums notiks, kad mēness atradīsies Svaru zīmē. Pilnmēness Svaros ir pirmais pilnmēness šajā jaunajā astroloģiskā gadā jeb Saules gadā. Svari mums atgādina, ka dzīve ir balansa atrašana atkal un atkal. Kad esam guvuši balansu savā dzīvē, ir svarīgi atcerēties un pieņemt, ka ārējie apstākļi, notikumi, cilvēki var izkustināt, pat izsist mūs no balansa un mums atkal būs no jauna tas jāatgūst.

Tā ir daļa no dzīves un viens no svarīgākajiem Svaru zīmes uzdevumiem - būt balansā un tajā pašā laikā apzināties, ka viss ir mainīgs. Dabā un visumā viss ir haotiskā balansā. Viss mijiedarbojas cits ar citu, veidojot jaunus rakstus, nospiedumus, balansus.

Ikviena cilvēka dzīves lielo balansu veido daudzas dzīves jomas, kur katra ir ļoti nozīmīga. Balanss attiecībās ar sevi un attiecībās ar citiem. Balanss būt darbā un būt atpūtā. Arī balanss starp aktīvo un pasīvo, vīrišķo un sievišķo, ņemšanu un došanu, starp nē un jā. Šis pilnmēness Svaros un mēness aptumsums var spēcīgi izgaismot tās jomas, kur ir balanss un kur tā nav. Un svarīgi to ir pamanīt, ieraudzīt, pieņemt, lai pats priekš sevis atzītu - šajā jomā manā dzīvē nav balansa un šeit ir.

Foto: Pexel.com

Spoguļi, kas parāda patiesību

Pilnmēness Svaru zīmē ir laiks, kas īpaši gaismo mūsu attiecības. Attiecības ar sevi, attiecības ar mīļoto, attiecības ar bērniem un vecākiem, attiecības draugiem un kolēģiem. Kā arī lielās attiecības - ar dabu, mūsu lielo mammu un attiecības ar Dievu, radītāju, mūsulielo tēvu, un attiecības ar visumu, tā telpu, enerģiju un likumiem. Kopš piedzimšanas mēs esam attiecības un nekad ārpus tām.

Attiecībās mēs radām un graujam, mēs ceļamies un krītam. Tikai attiecībās mēs piedzimstam, mirstam un piedzimstam, lai augtu no jauna atkal un atkal. Ikvienas attiecības ir kā spoguļi, kas parāda patiesību mums pašiem par sevi. Kas patiesībā esam, kādas vērtības nesam, kādas enerģijas vairojam. Uzņemoties atbildību par ikvienām attiecībām, mēs uzņemies atbildību par sevi pašu.

Kā Antuāna de Sent-Ekziperī stāstā Mazais Princis ir teikts: “Tu esi atbildīgs par to, ko tu esi pieradinājis.” Pajautā sev, ko tu esi pieradinājis savā dzīvē? Kādas ir tavas attiecības ar visu un visiem?

Svarīgi saglabāt vēsu prātu

Kamēr mēness atrodas balansa, attiecību zīmē Svaros, tikmēr saule kvēlo ugunīgajā Auna enerģijā, kas pārstāv gara liesmu, dvēseles gaismu un fiziskā auguma uguns spēku. Auns ir enerģija, Auns ir spontanitāte, trauksmainums, mērķtiecība. Auns var vairot dusmas un neapmierinātību tur, kur redz disbalansu un destruktīvu rīcību.

Viņš ir gatavs nogāzt un aizdzīt ikvienu, kas traucē viņa ceļā uz panākumiem, uzvarām, uz viņa dzīves lielo misiju. Šajā mēness aptumsuma laikā ir svarīgi saglabāt vēsu prātu, mieru, kur palīdzēs Svaru zīme, kamēr karstasinīgā Auna enerģijā gribēs ieviest jaunas kārtības. Ir būtiski atpazīt tās jomas un attiecības, kurās ir jāveic izmaiņas, bet darīt to caur mīlestību, ne agresiju.

Foto: pixabay.com

Un svarīgākos lēmumus pieņemt tad, kad beigsies aptumsuma koridors, kas noslēgsies 8.aprīlī. Atceries, ka aptumsuma laikā ir ļoti svarīgi saglabāt atbildību un vērīgumu ikvienā savā domā, vārdā, rīcībā.

Svari un Auns ir divas pretējas enerģijas, taču, apzinoties katra tā augstāko uzdevumu un apvienojot tos, mēs varam iegūt balansu un pacelt savu dzīvi jaunā kvalitātē.

Visaugstākā prioritāte

Auna zodiaks iedvesmo mūs doties mērķtiecīgi uz savu mērķi, izvirzīt to kā augstāko prioritāti. Auns grib, lai esam drosmīgi un izlēmīgi, rīkojamies ātri un balstāmies tikai uz savu instinktu. Auns dod mums pārliecību par sevi, par savām spējām un varēšanām.

Savukārt Svaru zodiaks mums māca, ka, lai gan mūsu dzīves misijai ir liela nozīme, iekšējais miers un balanss ir mūsu visaugstākā prioritāte.

Foto: Pexels.com

Svari uzskata, ka izcils karotājs spēj saglabāt mieru tieši cīņas karstugunīs. Tāpat Svari mums māca, ka ikviens ceļš ir vieglāk ejams kopā. Gribi tikt ātri, ej viens, gribi tikt tālu. - ej kopā.

Pilnmēness Svaros viens no izaicinājumiem ir palikt uzticīgam savam dzīves ceļam, savai misijai, tajā pašā laikā mijiedarbojoties attiecībās un atbalstot citus viņu ceļā.

Radīt drāmu tur, kur tās nav

Ikvienai zīmei piemīt tās zemākās un augstākās vibrācijas. Mums katram ir dota brīvā griba, kurās vibrācijās vēlamies izpausties. Svaru zīmes zemākās enerģijas ir - neizlēmība un pasīvā agresivitāte. Svari pasauli redz kā vienu veselu, kur visi ir vienādi. Tas var novest pie neizlēmības, jo visas izvēles ir vienādas. Neizlēmība var izraisīt trauksmi, jo mēs pēc būtības zinām, ka laiks ir ierobežots, un, ja neizdarām izvēli, mēs aizkavējam savas dzīves ceļojumu.

Šī trauksme sagrauj mūsu iekšējo mieru un sajauc visas attiecības, līdz zaudējam balansu. Zemākajā punktā neizlēmība var likt mums sekot kāda cita izvēlei, lai vēlāk rūgtā patiesībā sev atzītu, ka tā nav bijusi mana patiesā izvēle. Svari pielāgojas un salāgojas, līdz sagāžas pilnībā uz vienu pusi un tad mēģina atkal gūt balansu.

Foto: Pexels.com

Svaru otra zemākā enerģija ir pasīvā agresivitāte. Mēs kļūstam manipulatīvi, vēlamies kontrolēt situāciju, bet nespējam skaidri norādīt savas vajadzības. Mēs varam kļūt spītīgi un neapmierināti, radīt drāmu tur, kur tās nav un tikai tādēļ, ka baidāmies paust savas patiesās jūtas un viedokli. Pajautā sev, kādēļ tu baidies paust savas patiesās jūtas un pārliecības? Vai kadam pasakot Jā, tu nepasaki Nē sev?

Neveselīgs egoisms un agresivitāte

Auna zemākās vibrācijas ir neveselīgs egoisms un agresivitāte. Tā liek mums rīkoties bez domāšanas, paļaujoties tikai uz tīru instinktu un sava mērķa dēļ pat “iet pāri līķiem”. Mēs izvirzām savas vajadzības pirmajā vietā uz citu rēķina un aizmirstam empātijas nozīmi pret citiem. Mēs redzam pasauli tikai caur savām acīm un atsakāmies to saprast no kāda cita perspektīvas.

Otra Auna zīmes zemākā vibrācija ir agresivitāte. Mēs kļūstam prasīgi, valdonīgi un pārlieku uzstājīgi. Mēs iebiedējam citus, paceļot balsi vai pierādot savu taisnību ar varu. Šī Auna zemākā enerģija nāk no paša iekšējā konflikta un agresivitātes ar sevi. Šeit mēs karojam paši ar sevi. Ir svarīgi pajautāt sev, kādēļ es reaģēju ar dusmām un kādas manas iekšējās emocijas tās provocē?

Foto: pixabay.com

Atpazīstot abu zīmju zemākās vibrācijas, ir būtiski sevī tās tīrīt un virzīt sevi uz augstākām vibrācijām. Svaru zīmē tās ir - harmoniskas attiecības ar sevi un citiem, kā arī skaidra apziņa, atbildība un izlēmība - es saku citiem jā, un nepasaku sev nē.

Savukārt Auna zīmes augstākās vibrācijas ir - veselīgs egoisms un cieņa pret sevi, vienlaikus saglabājot cieņu pret citiem. Būt spontānam, mērķtiecīgam un klausīt savam instinktam, bet pirms rīkojies, uzdod sev šos trīs jautājumus: Vai tā ir patiesība? Vai tas ir vajadzīgs? Vai tas dos labumu?

Sākās jauns Saules gads

Foto: pixabay.com

Un atminies, kopā ar pilnmēnesi Svaros sākās arī jauns Saules gads. Izmanto šo laiku, lai sev skaidri definētu, kur tu šobrīd esi, no kurienes esi nācis un galvenais, kurp vēlies tu doties?

Atvēli laiku, lai apskatītu visas savas svarīgākās dzīves jomas. Saraksti katrā jomā savus sapņus un vēlmes, kā arī skaidrus soļus un rīcības, lai nokļūtu tur, kur tu gribi būt. Atceries - kur tu dod savu enerģiju, to tu vairo. Kādas attiecības tev ir ar sevi, tādas tu piesaisti ar citiem.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv