Uz nra.lv
 

Kēkss ar apslēpto sirsniņu un apelsīnu glazūru

Virtuvē 16.februāris 2020
 
pixabay
Pārsteidz tuvos ar kēksu, kurā apslēpts pārsteigums.

Sastāvdaļas:

kēksam:

  • 2 iepakojumi “Dobeles dzirnavnieka” Mājas kēksa maisījumu
  • 220 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai
  • 300 ml ūdens
  • Rozā vai sarkana pārtikas krāsviela

apelsīnu glazūrai:

  • ½ apelsīna sula
  • 150 g pūdercukura

Gatavošana:


Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber vienu iepakojumu “Dobeles dzirnavnieka” sausā maisījuma, kurā iemaisa 110 g eļļu, 150 ml ūdeni un pārtikas krāsvielu, lai iegūtu pēc iespējas košāku rozā vai sarkanu krāsu. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.


Rozā mīklu ielej ietaukotā kēksa formā un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 40 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.


Vēlreiz pagatavo kēksa mīklu no otra mājas kēksa maisījuma iepakojuma, kā 1. solī, taču bez krāsvielas.


Kamēr mīkla atpūšas, rozā kēksu sagriež aptuveni 10 šķēlēs un no katras šķēles, izmantojot cepumu formiņu, izgriež sirsniņu. Tās sarindo vienu aiz otras, lai iegūtu garu sirsniņu rindu (rozā kēksa atgriezumus var izmantot, lai pagatavotu, piemēram, cake pops).


Apmēram 1/6 kēksa mīklas ielej tajā pašā formā, kurā cepās rozā biskvīts (tīrā formā ieklāj cepamo papīru, ietauko formas maliņas), un liek cepties 180°C 6-8min. Uz mirkli kēksa veidni izņem no cepeškrāsns, uzmanīgi centrā ievieto izveidoto sirsniņu rindu un pārlej ar atlikušo mīklu. Kēksu liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 25-30min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.


Pagatavo glazūru. Apelsīna sulu sajauc ar pūdercukuru līdz iegūta biezas konsistences glazūra. Ja tā ir par biezu, pievieno vēl sulu. Ja pārāk šķidra, pievieno vēl pūdercukuru. Lai iegūtu intensīvāku glazūras krāsu, tai var pievienot pārtikas krāsvielu.


Atdzisušo kēksu pārlej ar glazūru un pirms pasniegšanas ļauj nedaudz sastingt.

Receptes autore: kulinārijas blogere Betija Kalēja.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija